Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Országos riasztás van érvényben felhőszakadások miatt

20180602 183448
2018.06.02. 07:21 Módosítva: 2018-06-02 20:11:32

Citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra felhőszakadások miatt. Az előrejelzés arra figyelmeztetett, hogy szombat délután a Dunától keletre kisebb-nagyobb esőzések lesznek, de a riasztást Vas és Győr-Moson-Sopron megye kivételével minden megyére kiadták. A zivatarlánc hat óra körül érte el Budapestet, és miután elvonult, kettős szivárványt is lehetett látni:

Ha önnél is hatalmas felhőszakadás van/volt, küldjön képet róla nekünk a kep(kukac)mail.index.hu címre!

A meteorológiai szolgálat szerint a zivatarokat jelentős mennyiségű, akár 30 millimétert is elérő csapadék, továbbá erős, néhol viharos (45-80 km/órás) széllökések és jégeső kísérheti. Előfordulhat helyenként felhőszakadás vagy heves zivatar is, utóbbihoz „nagyobb méretű jég (~2, 3 cm körüli átmérő) és károkozó szélroham (>80 km/h) társulhat”.

riaszt

Az OMSZ szerint „az erőteljes gomolyfelhő-képződésből többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, amit felhőszakadás, viharos szél is kísérhet”. Estétől kisebb az esélye a csapadéknak, de megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű. Késő estére 17, 24 fok közé hűl le a levegő.