Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Viktor Kötcsén: Nekünk van hazánk, azt nem adjuk senkinek

2018.06.03. 19:13

A soron következő, 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz, és itt nagyon sok mindent lehet veszíteni

- erről is beszélt a 17. kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök, sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatása szerint, írja az MTI.

A hagyományosan zárt körben megrendezett eseményen Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előtt álló lehetőségek óriásiak, de komoly veszélyek is leselkednek ránk. Ezek közül a migráció van az első helyen, de "itt sikerrel álljuk a sarat".

A kormányfő szerint az osztrák és az olasz választások megmutatták, hogy ma nyugaton a bevándorláspárti, a multikultúra elsőbbségét hirdető erők vannak az egyik oldalon, a bevándorlást ellenző és a keresztény kultúra elsőbbségét képviselő erők pedig a másikon. Szerinte az Európai Unió sokat gyengült, mert a globalista bevándorláspárti kultúrát képviselő Brüsszel nem tudta megállítani a Brexitet.

A britek távozása az unióból a migráció és az európai kultúrharc miatt következett be

- szögezte le a miniszterelnök.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor arról is beszélt: a kormányzat kapott egy nagy lehetőséget a magyar emberektől, akik "erőt adtak ahhoz, hogy képviselni tudjuk őket".

Mi Európán és az EU-n belül képzeljük el a jövőnket, de számunkra Magyarország az első

- hangoztatta, hozzátéve: a magyar érdek a nemzeti szuverenitás védelme és az egyenrangú nemzetek Európája.

Nekünk van hazánk és van országunk, azt nem adjuk senkinek

- mondta Orbán Viktor.

Az Index is ott volt Kötcsén, így próbáltuk szóra bírni a megjelenteket: