Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Életfogytiglani fegyházat kapott Tompa Eszter gyilkosa

2018.06.04. 15:35

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte első fokon a Győri Törvényszék hétfőn azt a gönyüi férfit, aki 2003 szeptemberében Győrben véletlenül elütötte, majd megölte Tompa Esztert. A férfit 13 évvel a gyilkosság után tavaly januárban egy DNS-vizsgálatnak köszönhetően kapták el.

A bíró szerint aaz aljas indokból elkövetett emberölés minősítése a férfi esetében helytálló, mert azért ölte meg a nőt, hogy leplezze a közúti balesetet. A különös kegyetlenséggel minősítés pedig azért, mert az igazságügyi orvosszakértők szerint a nő a balesetben legfeljebb nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ugyanakkor a bántalmazás miatt 43 sérülése keletkezett, és legalább tizenöt percig tartott a fojtogatás miatti fuldoklása.

A gyilkosság helyszíni rekonstruákása
A gyilkosság helyszíni rekonstruákása
Fotó: Police.hu

A bíró súlyosbító körülményként értékelte azt, hogy a férfi 13 évig leplezte tettét, valamint kitartó szándéka volt a fojtogatásra egy olyan ember ellen, aki nála sokkal gyengébb és sérült volt, továbbá azt, hogy félrevezette a rendőrséget. Enyhítő körülmény a vádlott büntetlen előélete és az, hogy beismerte az emberölést.

Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, hogy megbánta tettét és vállalja a felelősséget, de a minősítő körülményeket nem ismeri el. Huszonkét éves voltam akkor, nem tudom miért döntöttem úgy - magyarázta.

Az ítélet nem jogerős, a 10 millió forintos bűnügyi költség megtérítésére is kötelezett vádlott előzetes letartóztatásban marad.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport