Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemond a rákospalotai polgármester és utódot ajánl

2018.06.06. 16:00
Június 7-én válik meg a rákospalotai polgármesteri tisztségétől Hajdu László, aki DK-s parlamenti képviselő lett. Németh Angéla alpolgármestert ajánlja utódjának, várhatóan mögé állnak be az ellenzéki pártok. A Fidesz László Tamás korábbi polgármestert indítja, köztük fog eldőlni a verseny.

Az összeférhetetlenségi szabályok miatt le kell mondania a polgármesteri posztról Hajdu Lászlónak, a XV. kerület DK-s vezetőjének, akit április 8-án parlamenti képviselőnek választottak.

Hajdu csütörtökre hívott össze sajtótájékoztatót az ügyben, ehhez pedig szerda délután kiküldtek egy háttéranyagot, amelyből kiderült, hogy

  • június 7-én szűnik meg a polgármesteri szolgálata,
  • az időközi választás előreláthatólag szeptember második felében lesz,
  • az időközi választásig Németh Angéla alpolgármester látja el a polgármesteri feladatokat,
  • és Hajdu László Németh Angélát ajánlja a választók figyelmébe a választáson.

"Valódi, hamisítatlan lokálpatrióta, aki alapító tagja, jelenleg elnöke a Rászorultakat Támogatók Egyesületének (RÁTÉ). Mérnök-közgazdász és államigazgatási diplomával rendelkező, tapasztalt és képzett kerületi vezető" - írta Hajdu Németh Angéláról, aki ötödik ciklus óta önkormányzati képviselő.

Németh Angélának akkor lehet esélye a győzelemre, ha Hajdu támogatásán túl megszerzi az ellenzéki pártok többségének támogatását. Az MSZP és a DK információnk szerint hajlandó támogatni Némethet, az LMP-ben még nincs döntés erről.

A Fidesz kedden jelentette be, hogy László Tamás volt polgármestert indítja az időközi választáson. A helyi szervezet javaslata alapján erről egyhangúlag döntött a Fidesz budapesti elnöksége. A választás várhatóan László Tamás és Németh Angéla között fog eldőlni.