Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nekimegy a sürgősségi ellátásnak Kásler

2018.06.06. 16:56
Az emberi erőforrások minisztere strukturális változásokat sürget az egészségügyben. Erről Kásler Miklós a Magyar Kórházszövetség elnökségét tájékoztatta szerdán.

Az új emberminiszter fontosnak tartja az alapellátás feladatainak kiszélesítését és a sürgősségi ellátás hatékony átalakítását. Kásler Miklós azt is jelezte, hogy hamarosan átfogó népegészségügyi programot dolgoznak ki.

Kásler Miklós
Kásler Miklós
Fotó: Bődey János

Kásler Miklós 25 évig vezette az Országos Onkológiai Intézetet, mielőtt májusban az új kormány emberügyi minisztere lett. Kásler-portrénkban több egészségügyi vezető és szakpolitikus is latolgatta, hogy mi várható Kásler Miklóstól az egészségügyért is felelős tárca irányítójaként.

Kásler minisztériumi közleményében most azt hangsúlyozta, hogy a minisztérium kész a további párbeszédre, aminek érdekében rendszeres konzultációk várhatók – írja az MTI.