Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

15 milliárd forint vagyona van az LMP-s Ungár Péternek

2018.06.07. 18:21

Az új országgyűlési ciklusra való tekintettel holnap reggel felkerülnek a parlament honlapjára a képviselők vagyonnyilatkozatai, az LMP-s Ungár Péter a megjelenés előtt elküldte sajátját az Indexnek.

Ebből kiderül, hogy Ungárnak 79 millió forint megtakarítása van részvényben. Ezen kívül közel 91 millió forint követelése van pénzintézettel szemben (8 millió devizában) és van 106 millió forint követelése egyéb szerződés alapján. Tartozása nincsen. 

Ungárnak 17 százalékos tulajdonrésze van a testvérével és édesanyjával, Schmidt Máriával közös cégükben, a Pió-21 Kft.-ben. A családi cégük jelenleg a BIF (Budapesti Ingatlan Nyrt.) részvényeinek 90 százalékát birtokolja. Ezen kívül a parlament legfiatalabb politikusa a BIF részvényeinek 3 százalékát személyesen is magáénak tudhatja. Ungár vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy az Azonnali.hu híroldalt kiadó cég 90 százalékt vásárolta meg nemrég

A politikusnak egy nagyértékű vagyontárgya van még, egy Toyota J12 Land Cruiser terepjáró. Ungárnak egynegyed tulajdonrésze van egy 340 négyzetméteres II. kerületi lakóházban. Ezt édesapja halála után örökölte. 

A vagyonomat megbecsülni nagyon nehéz egy nyilvános részvénytársaságnál, de ami csak az enyém, az mondjuk 15 milliárd forint. Ez úgy jön ki, ha optimistán beszélünk a részvény árfolyamról

- mondta Ungár az Indexnek. Ez a szám meglepő ahhoz képest, hogy a Zoom.hu (és az Atv.hu is) idén tavasszal úgy számolt, hogy Ungárnak 7,4 milliárdos vagyona lehet. 

A politikusról a héten portrét készítettünk, ezt jövő hét elején olvashatják majd. Ebben egyebek mellett arról is kérdeztük, mi köze a Fidesznek és a NER-nek az ellenzéki politikus vagyonához, Ungár pedig arról is beszélt, hogy milyen jelentős beruházást tervez a nyár folyamán.