Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ment az egymásnak üzengetés, de elmaradt a nagy találkozás Lázár és Márki-Zay között

2018.06.07. 22:08

Csütörtökön délután találkozott volna egymással a térség fideszes országgyűlési képviselőjeként Lázár János, és Márki-Zay Péter, hódmezővásárhely független polgármestere, de az egymásnak üzengetésen túl ebből végül nem lett semmi, hiába voltak egymástól alig több mint száz méterre. Lázár egy szálloda éttermében, Márki-Zay pedig a városházán várt a másikra.

A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal a Facebookra azt írta ki, hogy 14 órára volt egyeztetve a találkozó a városházára, de 21 perccel az időpont előtt Lázár javaslatot tett a helyszín módosítására, amibe ők nem mentek bele.

lázár
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Lázár sajtósa viszont a hvg.hu-nak azt mondta, a helyszín nem volt leegyeztetve, de a protokoll szerint is a parlamenti képviselő joga annak megválasztása. Lázár kirakott a Facebookjára egy videót, amiben azt mondta, hogy azért a szállodára gondolt, mert „komoly emberek kellemetlen, vagy nehéz helyzetben semleges helyszínen szoktak találkozni."

A polgármesteri hivatal szerint a protokoll szabályai szerint azonban „egy vendéglátóipari létesítmény méltatlan helyszín egy megyei jogú város polgármesterének és országgyűlési képviselőjének rangos találkozójához."

A hvg.hu szerint Márki-Zay egyik munkatársa átment Lázárhoz, de maradt az állóháború. Lázár a videóban azt mondta, hogy egy órát várt a városházától alig 100 méterre lévő hotel éttermében, legközelebb viszont a fogadóóráján várja Márki-Zayt, ha beszélni akar vele.

A polgármesteri hivatal azt írta, hogy remélik, a közeljövőben az esemény rangjának megfelelő körülmények között lesz lehetőség a találkozóra. „Továbbra is fontosnak tartjuk Lázár János képviselő úr béke-ajánlatát, mert az eddigi hónapok érdemi munkavégzését nagymértékben hátráltatta az ellenséges sajtó és közgyűlés."

Márki-Zay és Lázár között többször is mentek korábban az oda-vissza üzengetések, de a múlt hét kedden Lázár elment a hódmezővásárhelyi közgyűlésre, ahol többek között azt kérte a városvezetéstől és a fideszes többségű képviselő-testülettől, hogy kezdjenek párbeszédet arról, milyen lesz az a közösség, amelyben a gyerekeik, az unokáik élnek majd.

Márki-Zay ezután jelentette ki, hogy nyitott az együttműködésre, különösen számít Lázár János munkájára. Majd szünetet rendelt el a közgyűlés ülésén, hogy időpontot egyeztessen a személyes megbeszélésre. Ez lett volna csütörtökön, amiből végül semmi sem lett.