Ment az egymásnak üzengetés, de elmaradt a nagy találkozás Lázár és Márki-Zay között

2018.06.07. 22:08

Csütörtökön délután találkozott volna egymással a térség fideszes országgyűlési képviselőjeként Lázár János, és Márki-Zay Péter, hódmezővásárhely független polgármestere, de az egymásnak üzengetésen túl ebből végül nem lett semmi, hiába voltak egymástól alig több mint száz méterre. Lázár egy szálloda éttermében, Márki-Zay pedig a városházán várt a másikra.

A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal a Facebookra azt írta ki, hogy 14 órára volt egyeztetve a találkozó a városházára, de 21 perccel az időpont előtt Lázár javaslatot tett a helyszín módosítására, amibe ők nem mentek bele.

lázár
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Lázár sajtósa viszont a hvg.hu-nak azt mondta, a helyszín nem volt leegyeztetve, de a protokoll szerint is a parlamenti képviselő joga annak megválasztása. Lázár kirakott a Facebookjára egy videót, amiben azt mondta, hogy azért a szállodára gondolt, mert „komoly emberek kellemetlen, vagy nehéz helyzetben semleges helyszínen szoktak találkozni."

A polgármesteri hivatal szerint a protokoll szabályai szerint azonban „egy vendéglátóipari létesítmény méltatlan helyszín egy megyei jogú város polgármesterének és országgyűlési képviselőjének rangos találkozójához."

A hvg.hu szerint Márki-Zay egyik munkatársa átment Lázárhoz, de maradt az állóháború. Lázár a videóban azt mondta, hogy egy órát várt a városházától alig 100 méterre lévő hotel éttermében, legközelebb viszont a fogadóóráján várja Márki-Zayt, ha beszélni akar vele.

A polgármesteri hivatal azt írta, hogy remélik, a közeljövőben az esemény rangjának megfelelő körülmények között lesz lehetőség a találkozóra. „Továbbra is fontosnak tartjuk Lázár János képviselő úr béke-ajánlatát, mert az eddigi hónapok érdemi munkavégzését nagymértékben hátráltatta az ellenséges sajtó és közgyűlés."

Márki-Zay és Lázár között többször is mentek korábban az oda-vissza üzengetések, de a múlt hét kedden Lázár elment a hódmezővásárhelyi közgyűlésre, ahol többek között azt kérte a városvezetéstől és a fideszes többségű képviselő-testülettől, hogy kezdjenek párbeszédet arról, milyen lesz az a közösség, amelyben a gyerekeik, az unokáik élnek majd.

Márki-Zay ezután jelentette ki, hogy nyitott az együttműködésre, különösen számít Lázár János munkájára. Majd szünetet rendelt el a közgyűlés ülésén, hogy időpontot egyeztessen a személyes megbeszélésre. Ez lett volna csütörtökön, amiből végül semmi sem lett.