Turistákat loptak meg a budapesti álrendőrök

2018.06.08. 08:31

A rendőrség elfogta azt az 55 éves román férfit, aki ismeretlen társával rendőrnek adta ki magát és pénzt csalt ki külföldi turistáktól, írja a Police.hu.

A két álrendőr május 30. és június 5. között külföldieket igazoltatott Budapest V. kerületében, kábítószert és hamis pénzt kerestek náluk. Átnézték a pénztárcájukat, majd a benne lévő pénznek csak egy részét rakták vissza, a többit észrevétlenül elrakták. Ezzel a módszerrel néhány nap alatt közel 100 ezer forintot csaltak ki több turistától.

Az álrendőrök június 5-én, kedden, este két német állampolgárt igazoltattak. Elkérték a pénztárcájukat, majd amikor visszaadták, az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van benne. A sértett a két férfi után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket, segítségért kiáltott. A rendőröket egy járókelő értesítette, aki a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

A román férfit üzletszerűen elkövetett csalás miatt hallgatták ki, társát továbbra is keresik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás