Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Turistákat loptak meg a budapesti álrendőrök

2018.06.08. 08:31

A rendőrség elfogta azt az 55 éves román férfit, aki ismeretlen társával rendőrnek adta ki magát és pénzt csalt ki külföldi turistáktól, írja a Police.hu.

A két álrendőr május 30. és június 5. között külföldieket igazoltatott Budapest V. kerületében, kábítószert és hamis pénzt kerestek náluk. Átnézték a pénztárcájukat, majd a benne lévő pénznek csak egy részét rakták vissza, a többit észrevétlenül elrakták. Ezzel a módszerrel néhány nap alatt közel 100 ezer forintot csaltak ki több turistától.

Az álrendőrök június 5-én, kedden, este két német állampolgárt igazoltattak. Elkérték a pénztárcájukat, majd amikor visszaadták, az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van benne. A sértett a két férfi után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket, segítségért kiáltott. A rendőröket egy járókelő értesítette, aki a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

A román férfit üzletszerűen elkövetett csalás miatt hallgatták ki, társát továbbra is keresik.