Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ukrajna felől érkezett repülő miatt riasztották a honvédségi Gripeneket

2018.06.10. 07:41

Riasztották a honvédség légvédelmi készenléti szolgálatát szombat éjszaka, közölte az MTI-n keresztül a honvédelmi tárca. A minisztérium közleménye szerint Beregsuránynál lépett be az ország légterébe szombat éjszaka egy kisrepülő, „amely nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatát.”

A repülőgép nem sokkal éjfél előtt lépett be a magyar légtérbe. A HM azt közölte, hogy a riasztást követően „a szolgálat Gripenje az azonosítatlan légijármű felett fedélzeti infracsapda alkalmazásával jelezte jelenlétét”. A kisgép többszöri irányváltás után hajnali fél egy előtt néhány perccel Beregdarócnál elhagyta a magyar légteret. A HM tájékoztatása szerint „a feladat ellátása alatt folyamatos kapcsolatban és együttműködésben volt a Magyar Honvédség a Rendőrség területileg illetékes megyei tevékenység-irányító központjával.”