Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lefogyott, de jól van a nemzet medvéje

2018.06.11. 10:33

A medve, akinek a kalandozásait a múlt héten egy egész ország figyelte, jól van.

Orvosi vizsgálat előtt áll, illetve folyamatban van a vizsgálata - mondta az Index megkeresésére Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója. Veprik volt az, aki péntek éjszaka altatólövedékkel lőtte le az állatot, majd a medve a vadasparkba került.

Veprik az Indexnek elmondta: bár nincs jó kondícióban a medve, de nem kórosan sovány. Az igazgató szerint a múlt heti kaland kicsit megviselte, de most már nyugodt körülmények között van. Kap takarmányt, vizet, napfényt, és mindezeket nyugalomban élvezheti, mivel a park látogatóitól el van zárva.  

Az igazgató szerint a hétfőn összeülő bizottság dolga lesz dönteni a medve sorsáról, de egyelőre a testület még nem döntött. 

A májusban Szlovákia felől érkező MEDVE a múlt héten  belépett Csongrád megyébe , és haladt a déli határ felé. Csütörtökön Tömörkény közelében járt, 300 kilométert tett meg érkezése óta, majd a csütörtöki esőben  elvesztették a nyomát . Később a nyomok szerint Dóc településnél is járt, tehát újabb 20-30 km-t tett meg dél irányába - írtuk  pénteki cikkünkben . Végül Sándorfalván véget ért a túra, így nem derülhetett ki, hogy Románia felé fordult volna, hogy kikerülje a déli határzárat, vagy a Tiszán átúszással kerülte volna ki a kerítést.