Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ma teszi le a parlamenti esküt a két ellenzéki, akik a múltkor nem tudták

2018.06.11. 05:27

Két képviselő is esküt tesz az Országgyűlés ma kezdődő, kétnapos ülésén - írja az MTI. A Párbeszéd-frakcióban Kocsis-Cake Olivio Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét váltja, míg Hohn Krisztina az LMP frakciójába Gémesi Györgynek, az Új kezdet vezetőjének, gödöllői polgármesternek a helyére ül be.

Hiába szerepelt a múlt hétfői parlamenti ülés napirendjén, hogy két új ellenzéki képviselő esküt tesz, a dolog mégsem történt meg. A mentelmi bizottságot nem hívták össze, így Hohn Krisztina LMP-s és Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselő nem tehette le az esküt a parlament plenáris ülésén. 

Hadházy Ákos (LMP) viszont letette, de ő üres ülésteremben

Az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések után lefolytatják a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló, Finnországgal, Svédországgal és Litvániával kötött egyezmények kihirdetéséről szóló törvényjavaslatok együttes általános vitáját.