Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még mindig vannak kint választási plakátok

2018.06.11. 05:08

Egy hónappal a határidő, kettővel a választás után még képviselőjelöltek portréi virítanak az utak mentén az ország több pontján - írja a Népszava.

A választási törvény szerint május 8-án járt le a határideje  annak, hogy az országgyűlési választáson indult jelöltek, pártok eltávolítsák a kampány alatt közterületeken elhelyezett plakátjaikat. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, és e munka költségét kiszámlázhatják az érintett tömörülésnek. 

A lap a 18 megyeszékhelynek és a fővárosnak küldte el kérdéseit arról, hogy az adott helyen melyik pártnak mennyi plakátja maradt kint, illetve mekkora költséget számláztak ki az eltávolításokért. A 8 helyről beérkezett válaszok alapján Hajdú-Bihar, Somogy és Veszprém megye kivételével a pártok betartották a törvényt.

Debrecenben a legtöbb választási hirdetményt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) hagyta ott a közterületeken, összesen 913-at. Az MSZP 271, a Jobbik 210, a DK 66, az LMP 61, az Együtt pedig plakátot "felejtett" kint. A lap szerint az önkormányzat válaszában kiemelte, hogy a Fidesz egyetlen plakátot sem hagyott kint a határidő lejárta után.

Veszprémben 147 darab plakát maradt az utak mentén, az eltávolítás alatt készített fényképek feldolgozása, pártokhoz rendezése folyamatban van. 

Szombathelyen és a fővárosban a közterület-felügyelet most méri fel a helyzetet - írta a Népszava.