Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lehet könnyek nélkül kibírni a nyugdíjba vonuló tanárnő búcsúztatását

2018.06.11. 14:50 Módosítva: 2018-06-11 16:01:29

Pénteken olyan búcsúztatót kapott a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában 37 éve tanító Hozleiterné Vrestiák Éva, hogy azt sem ő, sem az egykori diákjai, sem pedig a nézők nem bírják ki könnyek nélkül.

A fizika, matematika szakos Éva néni 1981-ben került az iskolába, a pénteki rendhagyó órát az első osztálya szervezte meg, akiknek kezdőként az osztályfőnöke lett a felső tagozatban. A 8/b. osztályból 37 év elteltével 26-an jelentek meg az utolsó tanítási napján, fehér ingben, és a kornak megfelelő vörös nyakkendőben. Csak négyen hiányoztak "igazoltan" - ahogy a napos jelentette -, mivel ők már nem élnek vagy külföldre költöztek.

Én teljesen odavagyok, nem tudok szóhoz jutni, ez akkora boldogság, amit tőlük kaptam, hogy nem tudom, hogy köszönjek meg 

- reagált a köszöntésre Éva néni.

A Fehérvár TV eredetileg a hétfőn 19:45-kor kezdődő Együtt című családi magazinban mutatta volna meg a teljes felvételt, de olyan népszerű lett a videó a Facebook-oldalukon, hogy adásba kerülés előtt felrakták a Youtube-csatornájukra. A filmből kiderül, hogy a tanárnő és az osztály kapcsolata nem indult felhőtlenül, két évébe került, hogy elfogadják.