Erdei „Rokker Zsoltti” Sándor ellen elindul Erdei Sándor (1983)

2018.06.12. 14:29

Új szintre lép a választói akarat befolyásolása a miskolci időközi választáson. Július 15-én azért tartanak időközit egy miskolci választókerületben, mert az eddigi képviselő, a fideszes Hubay György parlamenti képviselő lett.

Az országos médiát is bejárta a hír, hogy jelöltként indul a Rokker Zsolttiként ismert előadóművész, a 42 éves Erdei Sándor, aki mögé beállt a teljes ellenzék az MSZP-től a DK-n és az LMP-n át a Jobbikig. A korábbi adatok alapján ezzel az ellenzéki összefogással a háta mögött Rokker Zsolttinak nagy esélye van a győzelemre.

Ám váratlan hátrányként jelentkezett az előadóművész neve. Erdei Sándorként ugyanis kevesebben ismerik, és a választók számára újabb nehezítő tényező, hogy a választáson nem egyetlen ilyen nevű jelölt lesz a szavazólapon. A miskolci választási bizottság ugyanis

nyilvántartásba vette az Erdei Sándor (1983) nevű jelöltet.

Vagyis egy névrokonát, aki fiatalabb nála. Rokker Zsoltti szavazóinak tehát két Erdei Sándor körül kell kiválasztani azt az Erdei Sándort, aki nem 1983-ban született, Rokker Zsoltti ugyanis 1976-os.

További nehezítő tényező, hogy elindul egy Molnár Zsolt nevű jelölt is, de neki sincs köze persze Rokker Zsolttihoz. A Fidesz–KDNP Nagy Ákost indítja, aki biztosan nem szomorkodik az új jelöltek miatt.