Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyöngyös környékén nagyon megy a kamureceptes frontinozás

2018.06.12. 08:52

A Gyöngyösi Járási Ügyészség két héten belül két huszonéves fiatallal szemben is vádat emelt azért, mert hamisított receptekkel próbáltak pszichés hatású gyógyszereket kiváltani a patikában maguknak - derül ki az ügyészség közleményéből. Konkrétan Frontinról van szó, aminek a használata "széles körben elterjedt annak ellenére, hogy a csak szakorvos által felírható, benzodiazepin hatóanyag tartalmú készítmény rendszeres szedése függőséget okozhat".

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gyöngyös környékén nagyon megy a kamureceptes frontinozás

Két ügyben is vádat emelt az ügyészség. A fiatalok üres receptet találtak, azt kitöltve akartak nyugtatót szerezni.

470 · Jun 12, 2018 08:52am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Egyikük, egy 21 éves fiatalember idén március 23-án délelőtt ment el Gyöngyösön háziorvoshoz,  és mivel nem kapott receptet a szorongáscsökkentő szerre, az orvos figyelmetlenségét kihasználva a nyomtatóból magához vett egy üres, de orvosi pecséttel és aláírással ellátott vényt, amire tollal ráírta a saját adatait és a gyógyszer nevét. Ezzel ment be a patikába, ahol a gyógyszerész látta, hogy a recept hamisított, és nem adott neki gyógyszert, sőt, hívta a rendőrséget.

A másik ügy vádlottja, egy 23 éves nő április 19-én egy Gyöngyös környéki község körzeti orvosi rendelőjének előterében a szemetesből vett magához egy gyűrött és kidobott, ám kitöltetlen receptet, ami egy gyermekgyógyász fejlécével és bélyegzőjével volt ellátva. Ezt a vádlott a nagymamája nevére szólóan kitöltötte, és még aznap délután bevitte egy gyöngyösi gyógyszertárba, hogy kiváltsa. Ez a gyógyszerész is észrevette a hamisítást, ezért a nyugtatót nem adta ki. 

A Gyöngyösi Járási Ügyészség mindkét elkövetőt hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja, és velük szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza.