Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jobbik: Nincs kilépési hullám a pártban

2018.06.12. 10:05 Módosítva: 2018-06-12 10:06:51

A Jobbik szóvivője, Jakab Péter az m1-en cáfolta azokat a híreket, hogy kilépési hullám lenne a pártban. Mint mondta, természetes, hogy egy tisztújítás után nem mindenki veszi tudomásul a többség döntését, és inkább elhagyja a pártot. Ugyanakkor vannak belépések is,

a tisztújítás után másfélszer annyian léptek be a Jobbikba, mint ahányan elhagyták azt.

Jakab szerint

a Jobbik nemhogy nem szakad, de még lemorzsolódás sincs.

A szóvivő szerint továbbra is az az álláspontjuk, hogy a pártnak a nemzet egészét kell képviselnie, azt is, aki jobboldali, azt is, aki baloldali.

Mint ismert, múlt héten kizárták a pártból Toroczkai Lászlót, akit azzal vádoltak, hogy szivárogtatott a kormánymédiának. Ezt követően kilépett a pártból Dúró Dóra, aki Toroczkai alelnökjelöltje volt a tisztújítás során, majd férje, Novák előd is. Őket követte Szőcs Norbert, a párt Baranya megyei elnöke, Fazekas Gabriella, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármesterjelöltje volt, és Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke.