Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kellékpuskával lőtte arcon a barátját véletlenül egy mulatós fellépő

2018.06.12. 07:01

Véletlenül arcon lőtte egyik legjobb barátját Szíjártó László, azaz "A jó LaciBetyár" néven elhíresült mulatós sztár, írja a Bors. A baleset után a megsérült férfi arcát többször is meg kellett műteni, de a szeme világa is veszélyben volt, "orvosi bravúr, hogy visszakapta a látását", írja a cikk.

Szíjártó László ellen mostanáig folyt vizsgálat, melynek végén kizártak minden szándékosságot. "Laci betyárról" a Bors azt írja, több filmben is szerepelt már, annak idején Jancsó Miklóssal is jó kapcsolatot ápolt. Sokat dolgozott Koltay Gábor rendezővel, Franco Nerónak ő volt a lovas dublőre a Sacra Corona című filmben. Emellett Bunyós Pityuval vezeti a Sláger TV Eszem-iszom, dínom-dánom című műsorát.

Az érintett elmondása szerint az eset egy disznótoros rendezvény előtt történt.

Nagyméretű román pásztorkabát volt rajtam a kocsiban, alatta volt a rövid csövű puska. Húztam egyet a szűröm ujjrészén, hogy rövidebb legyen. Ekkor sült el a betöltött puska a barátom arcától harminc centire.

A robbanástól a férfi arcát beterítette a puskapor, a szén- és kénszemcsék belefúródtak a szemébe, a bőrébe. A fellépés helyszínén posztoló körzeti rendőr vitte a kórházba, ahol hivatalból tettek feljelentést. "Nagyon korrektek voltak velem a rendőrök, látták, milyen sokkos állapotban vagyok, nem vittek be. A fegyvert viszont elvitték, de amikor megállapították, hogy munkahelyi baleset történt, később visszakaptam. A műsort aznap megtartottam, de azóta már nem lövöldözök, soha többé nem használom a puskát".

Nem gondoltam, hogy ilyen nagy bajt tudok vele okozni, Ká­rolyt akár meg is ölhettem volna, hiszen 12 milliméteres golyó van a fegyverben. A műsoraim elején szoktam a levegőbe lőni vele a nagyobb hatás kedvéért.

Károly arca azóta sem jött helyre, még mindig fekete a lövéstől. "Az orvosok hihetetlen munkát végeztek, a szemére már százszázalékosan lát. Felajánlottam neki, hogy vállalom a plasztikai sebészi költségeket" – szögezte le Szíjártó.