Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még mindig narancs riasztás van érvényben az ország keleti felében

2018.06.13. 06:02

A kedd délután hazánkba látogató vihar miatt szerdán még mindig narancs riasztás van érvényben az ország keleti megyéiben - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ez azt jelenti, hogy akár 50 millimétert is meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt.

wbtc20180613 0327+rainstorm.png
Fotó: MET

Délelőtt kevesebb helyen, inkább a déli óráktól várható zápor, zivatar, legnagyobb eséllyel a Dunától keletre. Heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel, szélviharral. Elszórtan 2-3 centiméter átmérőjű jég is eshet, a felhőszakadásokat pedig erős (50-70 km/h vagy viharos (80 km/h-nál nagyobb) szél kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható, az északnyugati területeken lesz a hűvösebb. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtöktől kezdve a hét végéig is maradhat az esős-szeles idő, ami véget vet a kánikulának. A hőmérséklet napközben 19 és 27 fok között alakul.