Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

17 évet kapott a dunaföldvári vállalkozó kegyetlen gyilkosa

2018.06.14. 19:27 Módosítva: 2018-06-14 19:30:01

Jogerősen tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla Gál Antalt, aki 2013-ban megölt egy dunaföldvári vállalkozót - közölte az ítélőtábla az MTI-vel. Az ügy azért is vált híressé, mert érintett volt benne egy volt fideszes képviselő, Gál Roland is

A másodfokon eljáró bíróság helyben hagyta a Szekszárdi Törvényszék tavaly október 27-én hozott ítéletét. Az elsőrendű vádlottat, a 45 éves dunaújvárosi Gál Antalt, visszaesőként elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés miatt mondták ki bűnösnek.

A per másod- és harmadrendű vádlottját, a szintén dunaújvárosi Szabó Józsefet és Gál Rolandot emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt három-három év börtönre ítélték.

Gál Antal és a későbbi áldozat, Molnár Antal üzlettársak voltak, de kapcsolatuk ellenségessé vált, miután a vállalkozó nem adott meg neki hárommillió forintot. Gál Antal, aki 2011-ben szabadult emberölés miatt kapott börtönbüntetéséből, elhatározta, hogy megleckézteti Molnár Antalt. A gyilkos 2013. április 30-án éjjel megkérte - a börtönbüntetése alatt megismert - Szabó Józsefet, hogy figyelje a vállalkozó dunaföldvári otthonát, és jelezze, ha egyedül van otthon, majd Gál Roland a helyszínre vitte őt.

Gál Antal bemászott a házba, és megfojtotta Molnár Antalt. A holttestet Gál Antal édesanyjának felújítás alatt lévő dunaújvárosi házához vitték, aminek pincéjében a gyilkos bebetonozta. Az áldozat maradványait a rendőrség 2016. februárban találta meg.