Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Női alelnöke lett a Momentumnak

2018.06.14. 12:39

Fekete-Győr András, a Momentum frissen újraválasztott elnöke Donáth Anna Júliát nevezte ki a párt alelnökének, közölte sajtóközleményben a párt. A pártelnök szerint Donáth "kompromisszumkész, megfontolt és bölcs döntéshozó."

Donáth Anna Júlia
Donáth Anna Júlia
Fotó: Momentum

"Bár vannak különbségek politikai nézeteinkben, hiszem, hogy a jövőben zökkenőmentesen tudunk majd együtt dolgozni, hiszen a jobb-bal megosztottság meghaladása éppen ezt jelenti: egymást kiegészítve meghozni a közösségünk és Magyarország számára a legjobb döntéseket” – írta Fekete-Győr.

Donáth Anna Júlia a párt alapító tagjai közé tartozik, szociálpolitikusként részt vett a Momentum programjának kidolgozásában is. Országgyűlési képviselőjelöltként Óbudán indult, ahol a párt legjobb egyéni eredményét érte el – 3,94 százalékot. Korábban dolgozott az Európai Bizottságnál és a Menedék Egyesület projektmenedzsereként is. Tanulmányait az ELTE TÁTK szociológia szakán végezte. Az alelnöki kinevezése két évre szól.