Oszter elkésett a tárgyalásáról, de felmentették

2018.06.14. 14:18

Oszter Sándor felmentették első fokon befolyással üzérkedés miatt, egyik társát, Busch Béla sztárügyvédet három év fogházra, míg a szökésben lévő vállalkozót, Keserű Sándor Izraelt öt év börtönre ítélték - számolt be az Azonnali.hu a tárgyalásról, amiről Oszter Sándor 40 percet késett. 

Osztert és társait azzal vádolták, hogy 100 millió forintot csaltak ki egy vidéki üzletembertől olyan ígéretekkel, hogy az ellene folyó eljárást kapcsolataik segítsgével jobb irányba terelik.

A nyomozás évek óta tartott, az elsőfokú tárgyalás 2016 végén kezdődött el. Oszter cáfolt, és tagadott mindent. A színész kedden, az utolsó szó jogán elmondta: semmiben nem érzi magát felelősnek - írja a Blikk.

Az elsőrendű vádlott, V. Tamás Tibor vállalkozó, fogathajtó (ahogyan társai kódnéven nevezték: Lovernyák), aki egyben sértettje is az ügynek. 2010-ben ötvenmilliós adócsalás miatt került bíróság elé. Az eljárásban igazságügyi elmegyógyintézeti megfigyelés, majd előzetes letartóztatás fenyegette, de inkább megszökött. Közben kapcsolatba került Keserű Sándor Izrael negyedrendű vádlottal, neki adta át a tízmilliókat Lovernyák felesége és bizalmasa - írja az Azonnali.

A szökésben lévő Keserű Sándor Izrael előszeretettel adja magát elő filmproducerként, pedig inkább csak egy nehéz súlyú szélhámos. Autójára kék villogót szerelt, személyes kapcsolataiban pedig doktori címet használt. Ötször ítélték már felfüggesztett börtönre, egyszer Tasnádi Péter oldalán - írja Azonnali tudósítója. Ő állt kapcsolatban Lovernyákékkal, és ő énekelte ki tőle az összegeket, miközben Oszterrel és Busch Bélával kooperált. 

Keserű Sándor Izrael 600 ezer forint pénzbüntetést, és 58 millió forintos vagyonelkobzást is kapott az öt év börtön mellé.

Oszter pedig azért mentették fel, mert a bíróság szerint nem volt elég bizonyíték arra, hogy valóban kért és kapott milliókat az adócsalási eljárás jogellenes befolyásolásáért, avagy bűnös közbenjárásért Handó Tündénél, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökénél.

A hatodrendű vádlott, Busch Béla ismert ügyvéd, az ELTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának korábbi tanszékvezetője, egykori bíró három év letöltendő fogházat, hatszázezer forint pénzbüntetést, hat év foglalkozástól eltiltást és négy év közügyektől eltiltást kapott. 

A lehallgatott beszélgetésekben csak Macinak nevezett Busch Béla befolyásos kapcsolataival, alkotmánybírókkal, bírói vezetőkkel hencegett, hogy biztosítsa Keserű Sándor Izraelt arról, hogy ezek révén majd intézkedik V. Tamás Tibor ügyében, és persze nem ingyen.

Busch Béla ellen a Központi nyomozó főügyészség időközben 700 milliós csalás és ügyvédi visszaélés miatt is nyomozást indított, ez az eljárás jelenleg is tart - írja az Azonnali cikke.