Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Református püspök: A kormányt ideológiák helyett a vagyongyűjtés jellemzi

2018.06.14. 06:33

A kormányt ideológiák helyett a vagyongyűjtés jellemzi, és a korrupció is jelen van – mondta Bogárdi Szabó István református püspök. 

A Népszava tudósítása szerint a fenti mondat a Károli Gáspár Református Egyetemen tartott rendezvényen hangzott el, ahol az Újra nevén nevezzük című keresztény értelmiségiek által kiadott kötet apropóján beszélgettek Balog Zoltánnal. Ahogy arról beszámoltunk, a kötet meglepően kritikusra sikerült az Orbán-kabinettel szemben. 

A Népszava szerint Bogárdi Szabó a „népmesei okos lány stílusában" kritizált: mindenhol van korrupció, így a kormányban is, a kormány pedig ideológiák helyett elitet épít. A lap szerint a püspöktől elhangzott azért egy meglepő meglátás is: 

a keresztény hívők felelőssége, hogy imádkozzanak a döntéshozókért, még ha nem is fogadják el a hibáikat. 

A lap beszámolója szerint Balog Zoltán most nem sziporkázott annyira a fideszeseknek szóló kritikákkal, mint a kötet bemutatóján, inkább annak örült, hogy „nem a fintorgó balliberális értelmiség diktál". 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Református püspök: A kormányt ideológiák helyett a vagyongyűjtés jellemzi

Újabb óvatos kritika érkezett a NER-en belülről.

1358 · Jun 14, 2018 06:33am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments