Olivér
5 °C
8 °C

Óriási bűzüldözői bravúr Szarvason

2018.06.15. 15:41
Szarvas belterületét intenzív trágyaszag lengi be, derül ki a beol.hu bűzügyi tudósításából.

Az önkormányzat bejelentette a közterületi bűzabúzust az illetékes hatóság, azaz a Békés Megyei Kormányhivatal felé, ami bűzkommandót állított fel a városban, írja a lap.

Hodálik Pál alpolgármester egy bűztájékoztatón felidézte, az ügy kezdetén azt gondolták, a bűz egy pillanatnyi kellemetlenség része, hiszen a korábbi években is volt rá példa, hogy bizonyos üzemek híg sertéstrágyát helyeztek el a környező szántóföldeken, amelyért megbírságolták őket, valamint korlátozták és módosították működési engedélyüket így a probléma viszonylag rövid idő alatt megoldódott. Az idei évben azonban a bűz több hét után sem akart szűnni.

A bűzkommandónak sajnos eddig nem sikerült a helyszíni tettenérés, mondta Hodálik Pál. A Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatása alapján azonban úgy tudni, az ügyben volt éjszakai tetten érés, sőt folyamatban van a bírság kiszabása és a tevékenység korlátozása is. 

Ezért a lap megkereste a Békés Megyei Kormányhivatalt, ahol úgy tájékoztattak, hogy a bűz forrásának azonosítása megtörtént. Bebüzonyosodott, hogy egy gazdasági társaság tehető felelőssé az ügyben, ezért a főosztály 2018 májusában és júniusában kötelezte az érintett társaságot a szaghatás csökkentésére. A nem megfelelő teljesítés miatt elrendelte annak végrehajtását és eljárási bírsággal sújtotta a céget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?