Ödön
2 °C
11 °C

Elszabadult a pucérkodás a szentendrei magaslesnél

2018.06.15. 12:37
Nagy meleg + művészeti dialógus = vidám meztelenkedés Szentendrén.

A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum egyik munkatársnője - a művészeti dialógus jegyében - meztelenül felsétált a múzeum udvarán installációként felállított magaslesre. Mint arról beszámoltunk, a magaslesről tökéletesen belátni a szomszéd társasház lakásaiba, ezért az egyik lakó a hétvégén tiltakozásképpen kifeküdt ádámkosztümben az erkélyre - a látogatók nagy vigasságára. 

Mint a múzeumtól megtudtuk, egyfelől újra megbeszélést kezdeményezett a szomszédos lakókkal a magasles miatt kialakult vita megnyugtató rendezésére. Másfelől a nem hivatalos visszapucérkodással elismerte a szomszéd spontán performanszának gesztusát.

Eszerint ez a művészeti gesztus, amelynek hatalmas hagyománya van (ezt mutatta be nemrég az egyik budapesti múzeum A meztelen férfi című tárlata) nemcsak a nagyközönség, de a szakma figyelmét is felkeltette. Kialakult az a vélekedés, hogy a szentendrei meztelen férfi performansza figyelemre méltó művészeti akció, írták lapunknak.

A munkatársnő az elismerés adekvát formájaként sétált fel – nyitvatartási időn túl – meztelenül a magaslesre, ilyen módon reagálva a múlt heti, elhíresült pucérkodásra. A meztelen, csinos hölgy látványában kizárólag a „meztelen férfi” részesülhetett, aki ilyen módon kapott, ha nem is hivatalos, de mindenképpen pozitív gesztusnak szánt viszonzást. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?