Elszabadult a pucérkodás a szentendrei magaslesnél

2018.06.15. 12:37
Nagy meleg + művészeti dialógus = vidám meztelenkedés Szentendrén.

A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum egyik munkatársnője - a művészeti dialógus jegyében - meztelenül felsétált a múzeum udvarán installációként felállított magaslesre. Mint arról beszámoltunk, a magaslesről tökéletesen belátni a szomszéd társasház lakásaiba, ezért az egyik lakó a hétvégén tiltakozásképpen kifeküdt ádámkosztümben az erkélyre - a látogatók nagy vigasságára. 

Mint a múzeumtól megtudtuk, egyfelől újra megbeszélést kezdeményezett a szomszédos lakókkal a magasles miatt kialakult vita megnyugtató rendezésére. Másfelől a nem hivatalos visszapucérkodással elismerte a szomszéd spontán performanszának gesztusát.

Eszerint ez a művészeti gesztus, amelynek hatalmas hagyománya van (ezt mutatta be nemrég az egyik budapesti múzeum A meztelen férfi című tárlata) nemcsak a nagyközönség, de a szakma figyelmét is felkeltette. Kialakult az a vélekedés, hogy a szentendrei meztelen férfi performansza figyelemre méltó művészeti akció, írták lapunknak.

A munkatársnő az elismerés adekvát formájaként sétált fel – nyitvatartási időn túl – meztelenül a magaslesre, ilyen módon reagálva a múlt heti, elhíresült pucérkodásra. A meztelen, csinos hölgy látványában kizárólag a „meztelen férfi” részesülhetett, aki ilyen módon kapott, ha nem is hivatalos, de mindenképpen pozitív gesztusnak szánt viszonzást.