Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

61 millióval lóg a Postának a Jobbik

2018.06.15. 09:33 Módosítva: 2018-06-15 12:53:29

A Magyar Posta fizetési felszólítást küld a Jobbiknak, mert a pártnak 61 millió forint lejárt tartozása van felé

- közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Jobbik idén február és április eleje között a Magyar Postát bízta meg választási reklámkiadványainak országos kézbesítésével, de május végéig egyáltalán nem fizettek az elvégzett munkáért. Végül június elején a teljes tartozás egy részét átutalták, de továbbra is több mint 61 millió forinttal, plusz a késedelmi kamat összegével adós a társaságnak a párt.

Kérdésünkre a Jobbik fél 1-kor válaszolt, eszerint június 4-én már fizettek a postának 38 millió forintot, a maradék tartozás rendezésére pedig haladékot kértek addig, amíg megérkezik a párt állami támogatás júliusban. A Jobbik a felszólítás után ismét egyeztetést kezdeményez a Postával.

A Jobbik elég nehéz anyagi helyzetben van, miután az ÁSZ még tavasszal 331 millió forintos tiltott párttámogatást állapított meg, büntetésként pedig ennek kétszeresét kell befizetniük, összesen 662 millió forintot. A Magyar Államkincstár a héten jelentette be, hogy elkezdik vonni a párttól a gigabírságot.

A párt az Index kérdésére elmondta, hogy a Jobbik költségvetési támogatása a választási eredménye után évi 510 millió, így 1 év és mintegy 3,5 hónapnyi támogatási összeget érint a büntetésük. Mint írták, ennek felét az Államkincstár levonja a támogatás összegéből, a másik felét pedig be kell fizetniük a NAV-nak.

A párt márciusban azt mondta, hogy a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordulnak az ügyben, pénteki tájékoztatásuk szerint itthon és Strasbourgban is folyamatban vannak a perek.