Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kirabolt egy kőbányai bankot, de elütötte egy autó

2018.06.15. 11:01

Elsőfokon 11 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a budapesti férfit, aki 2017. november 23-án, egy csütörtök reggel, úgy döntött, kirabol egy lakóhelyéhez közeli bankot, a terve azonban meghiúsult, miután menekülés közben elsodorta egy autó.

A Fővárosi Főügyészség pénteki közleménye szerint a 34 éves férfi az elhatározása után magához vett egy forgótáras, gumilövedék kilövésére alkalmas, ám ránézésre valódinak tűnő fegyvert, a fejét és arcát kapucnis pulóverrel, baseball sapkával és napszemüveggel takarta el, majd bement az általa kiszemelt kőbányai bankba.

1
Fotó: Police.hu

A férfi ott előrántotta a fegyvert, és azt lassan, egyesével, fejmagasságban ráfogta a vele egy helyiségben lévő 2 alkalmazottra és 5 ügyfélre. Ezután az egyik alkalmazottal a pénztárhoz vezettette magát, majd ott a fegyvert ráfogta, és a pénz átadására szólította fel, miközben figyelmeztette, hogy még véletlenül se nyomja meg a pánikgombot.

A pénztáros kinyitotta biztonsági fiókot, amiből a rabló kivett mintegy két és fél millió forintot, majd távozott a bankból. Közben az alkalmazottak jelzésére a fiókvezető megnyomta a pánikgombot, mire a rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek. Mikor a bankot éppen elhagyó vádlott meglátta a rendőröket, futni kezdett, ám egy zebránál az úttestre lépve elsodorta őt egy szabályosan közlekedő autó.

A rendőrök ezután a férfit elfogták, a rabolt pénzt pedig lefoglalták. Az ügyben elsőfokú, nem jogerős ítélet született: a kerületi ügyészség vádirata alapján az ügy vádlottját a Pesti Központi Kerületi Bíróság 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?