Aliz
6 °C
14 °C

A zuglói MSZP megint a hajléktalanokba rúgott

D SOS20140829018
2018.06.15. 13:13

Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere szerint a zuglói MSZP-sek leszavazták, hogy a civil Utcáról Lakásba Egyesület a saját forrásaiból felújítson egy használaton kívüli önkormányzati lakást, hogy oda később aztán hajléktalanok költözhessenek.

Az egy elég furcsa helyzet, amikor a zuglói képviselő testület mszp-s tagjai azért nem szavazzák meg testületileg az Utcáról Lakásba Egyesülettel kötendő megállapodást 1 db romos, lakhatatlan önkormányzati lakásnak az Egyesület költségén történő felújításáról, és oda zuglói, önálló életvitelre képes (!), jövedelemmel rendelkező, jelenleg hajléktalan ember költözéséről, mert a fideszes helyi képviselő azt nem támogatja. Ilyenkor érdekes módon fontosabbnak tartják a fideszes képviselő véleményét a saját (feltételezett) értékrendjüknél, illetve a rászoruló embertársaknak nyújtott segítségnél

– írja Szabó Rebeka egy Facebook-bejegyzésben.

Az Utcáról a Lakásba Egyesület egyébként öt éve működik, célja a lakásszegénységben élő emberek (hajléktalanok és bizonytalan lakhatásúak) szociális bérlakáshoz juttatása. A civil szervezet mobilház-programjáról ebben a cikkünkben írtunk.

A zuglói MSZP-re a szintén hajléktalanok érdekeit védő A város mindenkié csoport is panaszkodott már. "Mégis mit gondolnak magukról – és a baloldaliságról – azok a helyi politikusok, akik az ún. szocialista párt képviselőiként a közterületi hajléktalanság (vélelmezett) növekedéséről rögtön a közterületi hajléktalanság hatósági üldözése jut eszébe?" – írták a hónap elején egy blogbejegyzésben.

A Fidesz szintén ebben a hónapban ment neki a hajléktalanságnak, céljuk, hogy elérjék, ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás. A kormány szerint a hajléktalanság betiltása a fedél nélkül élő emberek méltóságát szolgálja, és azzal érvelnek, hogy – állításuk szerint – minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely. Az Index azonban épp tavaly írta meg, hogy 30 ezer hajléktalanra nagyjából 10 ezer férőhely jut.

Borítókép: Szabó Rebeka Fotó: MTI / Soós Lajos

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?