Vanda, Paula
-2 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Ittas vezetésért elvették a Viszkis jogsiját

2018.06.16. 08:42

Bevonták Ambrus Attila jogosítványát, miután ittas vezetésen érték Szegeden – írja a Blikk.

A Viszkis néven ismertté vált exhokis, exbankrabló, médiaceleb-keramikus a múlt hétvégén egy fesztiválon vett részt, itt ült alkoholfogyasztás után a volán mögé, és ha már ott ült, el is indult a volánhoz tartozó autóval. Mondanánk, hogy a név kötelez, de egyrészt nem viszkit (whiskey-t/whiskyt), hanem pálinkát ivott, másrészt az a név amúgy se túl jó ómen manapság.

Három napig voltam egy rendezvényen, szombatról vasárnapra pedig az autómat akartam átvinni a szállásomra, mert nem akartam ott hagyni, ahol parkoltam, mivel ott már nem őrizték. Két pálinkát, azaz két felest ittam még este, az igazoltatás pedig másnap hajnalban történt. Nem arról volt szó, hogy mattra ittam magam, nem voltam részeg. Amikor a hídon mentem át, akkor állítottak meg. Megfújtam a szondát, és ennyi. Gyakorlatilag mindenkit szondáztattak, tehát nem engem szedtek ki a sorból, ők csak végezték a dolgukat, nem is lázadtam ez ellen, volt bennem alkohol. Ők tették a dolgukat, én meg elkövettem ezt a hibát, hogy nem mertem ott hagyni a kocsimat. Nem volt a szondáztatás után vérvétel vagy bármi vizsgálat, a helyszínen minden megvolt. Elvették a jogosítványomat

– tett önkritikus beismerő vallomást a lapnak Ambrus.

Azt is elárulta, hogy nem lesz könnyű az átmeneti jogosítványnélküliség, mert sok a programja, de ha már épp aggódni kezdene, ne tegye: a Viszkisnek van sofőrje, a feleségének meg jogosítványa, úgyhogy valahogy addig is meg fogják oldani.

A Blikk megjegyzi, hogy Ambrus milyen jól derült azon, hogy az ő történetét feldolgozó filmben a Viszkist alakító Szalay Bencének nincs jogosítványa, így talán a sors fintora, hogy most már neki sincs. Bár talán akkor már inkább az tűnik a sors fintorának, hogy az egykor ittas bűnözésért lecsukott férfi a szabadulása után arról beszélt, hogy nem szeretne többen ittasan vezetni. Vagy az, amikor azon sajnálkozott, hogy netes kalózok ellopták a róla készült filmet.

Ilyen világot élünk!

– mondta akkor, és szavai ma is fájóan igazul csengenek.