Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emeltek a budaörsi piromán ellen

2018.06.18. 08:24 Módosítva: 2018.06.18. 08:27

A budakörnyéki ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki 2014 áprilisa és 2016 májusa között 16 hétvégi házat gyújtott fel Budaörsön. Az ügyészség a férfi kényszergyógykezelésére tett indítványt. 

Évekig izgalomban tartotta Budaörsöt és Törökbálintot, hogy ki lehet az, akinek valamiért becsípődtek az ottani hétvégi házak, víkendtelkek, és sorozatban gyújtotta fel azokat. A rendőrség félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a gyújtogató nyomára vezet, a budaörsi önkormányzat pedig megtoldotta még ugyanennyivel. A rendőrök 2016-ban már 30 házról beszéltek, és egy bukósisakos, fiatal férfiról tettek fel körözési fényképet.

Úgy tűnik, hogy az elfogott férfira az eseteknek csak a felét sikerült rábizonyítani, ugyanis most az ügyészség csak 16, Budaörs és Törökbálint között lévő Pistály völgyi ház, valamint egy autó felgyújtása miatt emelt vádat ellene. Az épületek részben vagy egészben leégtek, többször órákig tartó munkával sikerült csak eloltani a tovaterjedő lángokat.

A férfi ellen közveszély okozása a vád, de feltehetően nem börtönbe, hanem kórházba kell bevonulnia.