Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Tagadja az anya, hogy az apjával akarta volna megfojtatni a kislányát

2018.06.18. 11:34

A Blikk cikke szerint megkezdődött a tárgyalása annak a tatai nőnek, aki a vád szerint arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg az unokáját. A nő mindent tagad, és az apjára akarja hárítani a felelősséget.

A vádirat szerint a nőnek két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves. A nő apja cselekvőképességét korlátozó gondnokság alatt áll, egy rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de beszámítható állapotban van - erről a nő valószínűleg nem tudott. A nő tavaly augusztusban találkozóra hívta az apját, ahová babakocsival magával vitte kisebbik lányát, majd sétálni indultak.

Útközben az anya sört, konyakot és bort vett abból a célból, hogy leitassa az apját. A férfi egy óra alatt ittas lett, a nő pedig azt mondta neki, hogy a kislány nem az ő lánya, ezért meg kell ölnie. Felszólította az apját, hogy fojtsa meg a kislányt. Egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony azt figyelte, hogy jön-e valaki, az apja pedig a kislány nyakát szorongatni kezdte, de amikor látta, hogy kékül az arca, abbahagyta. Az anya az apját hazaküldte, ő pedig hívta a mentőket. A kislány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A hétfői, első tárgyalási napon a Blikk cikke szerint mindenki megdöbbent, ugyanis kiderült, hogy az anya ismét gyermeket vár. Meghallgatásán azt mondta, hogy 

elment pisilni a Cseke tó mellett, és arra tért vissza, hogy a kislánya nagyon sír. Kérdezte az apját, hogy mit csinált vele, ám ő nem mondott semmit, csak pénzt kért, hogy hazamehessen. Ezután a nő felhívta egy kolléganőjét, majd a mentőket.

Az ügyész rákérdezett, hogy ha nem volt rossz szándéka, akkor miért vitt magával kést és húsklopfolót - a válasz az volt, hogy megéleztetni szerette volna az egyiket, a másikat pedig visszaadni.

Álmomban se gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő alatt kárt tesz a gyerekben

- válaszolta arra, miért hagyta egyedül a kislányát az apjával.

A nő azt állítja, hogy imádja a gyerekeit, és mindannyiuknak trauma, hogy elvették tőle őket.

A nő ellen felbujtóként, 14. évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, az apja ellen védekezésre képtelen személy sérelemére elkövetett könnyű testi sértés miatt emeltek vádat. Az anya 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, az apja három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?