Tagadja az anya, hogy az apjával akarta volna megfojtatni a kislányát

2018.06.18. 11:34

A Blikk cikke szerint megkezdődött a tárgyalása annak a tatai nőnek, aki a vád szerint arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg az unokáját. A nő mindent tagad, és az apjára akarja hárítani a felelősséget.

A vádirat szerint a nőnek két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves. A nő apja cselekvőképességét korlátozó gondnokság alatt áll, egy rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de beszámítható állapotban van - erről a nő valószínűleg nem tudott. A nő tavaly augusztusban találkozóra hívta az apját, ahová babakocsival magával vitte kisebbik lányát, majd sétálni indultak.

Útközben az anya sört, konyakot és bort vett abból a célból, hogy leitassa az apját. A férfi egy óra alatt ittas lett, a nő pedig azt mondta neki, hogy a kislány nem az ő lánya, ezért meg kell ölnie. Felszólította az apját, hogy fojtsa meg a kislányt. Egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony azt figyelte, hogy jön-e valaki, az apja pedig a kislány nyakát szorongatni kezdte, de amikor látta, hogy kékül az arca, abbahagyta. Az anya az apját hazaküldte, ő pedig hívta a mentőket. A kislány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A hétfői, első tárgyalási napon a Blikk cikke szerint mindenki megdöbbent, ugyanis kiderült, hogy az anya ismét gyermeket vár. Meghallgatásán azt mondta, hogy 

elment pisilni a Cseke tó mellett, és arra tért vissza, hogy a kislánya nagyon sír. Kérdezte az apját, hogy mit csinált vele, ám ő nem mondott semmit, csak pénzt kért, hogy hazamehessen. Ezután a nő felhívta egy kolléganőjét, majd a mentőket.

Az ügyész rákérdezett, hogy ha nem volt rossz szándéka, akkor miért vitt magával kést és húsklopfolót - a válasz az volt, hogy megéleztetni szerette volna az egyiket, a másikat pedig visszaadni.

Álmomban se gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő alatt kárt tesz a gyerekben

- válaszolta arra, miért hagyta egyedül a kislányát az apjával.

A nő azt állítja, hogy imádja a gyerekeit, és mindannyiuknak trauma, hogy elvették tőle őket.

A nő ellen felbujtóként, 14. évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, az apja ellen védekezésre képtelen személy sérelemére elkövetett könnyű testi sértés miatt emeltek vádat. Az anya 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, az apja három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.