Beszólt nekik a kocsmában, szabályosan kivégezték a nője szeme láttára

2018.06.19. 09:26

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfival és két nővel szemben, akik 2018 februárjában megöltek egy férfit, írja az ügyészség oldala.

A leírás szerint a vádlottak februárban Dövényben a kocsmában szórakoztak, és összeszólalkoztak egy férfival. "Mivel a sértett kijelentéseit sértőnek találták, a két férfi és a nő elhatározták, hogy megölik", fogalmaz az ügyészség.

A kocsmában felajánlották neki hogy elviszik a szomszéd faluba, a rokonaihoz. Az autóba előre bekészítettek késeket és egy bozótvágót. Velük ment a sértett élettársa is, aki nem akarta párját egyedül elengedni a vádlottakkal, tudva erőszakos természetükről. El is indultak, de nem a tervezett úti cél, hanem Putnok felé fordultak. Amikor ezt jelezték a sértettek, az egyik férfi a bekészített késsel elvágta a férfi nyakát. Élettársát életveszélyesen fenyegetni kezdték.

Putnokon egy lakóház pincéjénél álltak meg, ahová erőszakkal lerángatták az erősen vérző sértettet és a halálra rémült nőt. A pincében a két férfi a késekkel és a bozótvágóval brutálisan megszurkálták és szétvagdosták a férfit, miközben a velük lévő nő mobiltelefonnal világított nekik a sötétben.

A sértett élettársát kényszerítették, hogy végignézze mindezt, közben az ő combját is megszúrták, és őt is megöléssel fenyegették. Amikor a sértett meghalt, az egyik férfi felment a házba, ahol volt élettársa lakott. Felébresztette a nőt és kérte, hogy segítsen eltüntetni a holttestet. Egy szőnyegbe csavarták, majd kocsival visszavitték Dövénybe, és egy emésztőgödörbe dobták. Ezalatt Putnokon a vádlott férfi élettársa elégette a ruhákat és az eszközöket, hogy eltüntesse a nyomokat.

A megölt férfi élettársát hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről. A vádlottakat még aznap elfogták és előzetes letartóztatásba kerültek.

Az ügyészség a két férfival és a nekik segédkező nővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nyomok eltüntetésében közreműködő nő esetében végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport