Stefánia
0 °C
3 °C

Az LMP kéri, hogy Hadházy adja vissza a parlamenti mandátumát

2018.06.20. 14:02

Az LMP köszöni Hadházy Ákosnak "az elmúlt években végzett antikorrupciós munkáját, és sajnáljuk, hogy a távozás mellett döntött" - írta közleményében a párt szerda délután.

Hadházy Ákos, a párt egykori társelnöke, parlamenti képviselője a 24.hu-nak adott interjúban jelentette be, hogy kilép a pártból. Kritizálta azt, hogy az LMP-ben "zavarba ejtően jó a hangulat", és nem igazán törik magukat össze, hogy szembenézzenek a vereség okaival azért, hogy "a következő választás ne újra ugyanilyen körülmények között és eredménnyel történjen meg."

Hadházy jelezte, hogy nem ért egyet azzal, hogy büntetést szabtak ki rá, amiért az együttműködést támogatta. "Olyan helyzet alakult ki a pártban, amelyben politikai nézetkülönbségeket igyekeznek fegyelmi úton elintézni."

Hadházy ugyanakkor azt mondta, hogy - bár kevesebb jogosultsággal jár független képviselőként, de - a parlametni mandátumát megtartja.

Hadházy Ákos az LMP listáján jutott be a parlamentbe, ezért a párt azt kéri tőle, hogy adja vissza a mandátumát, mert a továbbiakban nem az LMP-t fogja képviselni

- írta viszont erre a párt. A jogszabályok szerint a képviselő nem visszahívható, vagyis jogi eszköz nincs a párt kezében.

Közben Sallai Róbert Benedek volt képviselő, aki atrocitásba keveredett a választás után Hadházyval, azt írta a Facebookra, hogy "nos, ideje volt". "Azt, amit rövid pályafutása alatt ártott egy jobb sorsra érdemes politikai közösségnek nem tudom, hogy kiheverhető-e, de így legalább az esélye megteremtődik" - írta , és hozzátette, hogy reméli, hogy az LMP tanul ebből az esetből, "és az érték nélküli nárcisztikus szerencselovagok ideje leáldozik".