Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Bombát találtak az Ötvenhatosok terén, csütörtökön kiürítik a környéket

2018.06.20. 19:05 Módosítva: 2018.06.20. 19:48

Bombát találtak építkezés közben szerdán Budapesten az Ötvenhatosok terén (korábban Felvonulási tér), csütörtök reggel az elszállítás idejére több házat, irodát kiürítenek a Dózsa György útnál, több utcát lezárnak - közölte az MTI. 

Egy 120 milliméter átmérőjű, feltételezhetően szovjet repeszromboló aknagránátot találtak, ami kilőtt állapotban van.

A robbanószerkezet elszállítását csütörtökön kezdik meg, a rendőrség reggel 9 órakor kezdi meg a környék kiürítését és az utcák lezárását.

Munkagépek a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építkezésén a Városliget melletti Ötvenhatosok terén
Munkagépek a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építkezésén a Városliget melletti Ötvenhatosok terén
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

12 társasházat, egy irodaházat és részlegesen egy idősotthont kell kiüríteni. Lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Városligeti fasor között, a gyalogosforgalmat pedig a Murányi utca és a Városligeti fasor között fogják korlátozni.

A bomba elszállítása a kiürítés után, várhatóan 10 órakor kezdődik, ezért a tűzszerészek azt kérik, hogy a közlekedők 10 órától kerüljék el a környéket.