Viola
-5 °C
-2 °C

Otthontalanellenességben működik az MSZP–Fidesz-koalíció Zuglóban

2018.06.20. 11:25 Módosítva: 2018-06-20 13:28:01

Zugló csak részben fogadta el, hogy a Baptista Szeretetszolgálat nem használt zuglói ingatlanokat újítson fel és használjon utána. Az önkormányzat képviselő-testülete június 14-én elvetette „két jótékony szervezet ajánlatát, ami arról szól, hogy használaton kívüli, lerobbant lakásokat felújítanak, majd azokba otthonnal nem rendelkező, de zuglói kötődésű embereket vagy egész családokat költöztetnek". Olyan embereket költöztettek volna, költöztetnének ide, akik rendszeres jövedelemmel, szociális készségekkel rendelkeznek, csak éppen otthonuk nincs. A képviselők a baptistáknak végül csak egy lakás felújítását engedték.

A szeretetszolgálat a gyermekhospice intézményét is költöztette volna. A 444 beszámolója szerint „ezen a helyen a halálos betegségben szenvedő gyerekeknek és családjaiknak segítenek, hogy elviselhetőbb legyen az elválás”.

A kezdeményezést többek között a szomszéd pizzás fúrta meg, aki egészen bizarr indokkal mondott nemet: szerinte „a vendégeit zavarná evés közben a kopasz gyerekek látványa. Amikor a baptisták vállalták, falat vagy kerítést építenek, a vendéglős azt mondta, úgy sem járul hozzá, mert a vendégeknél »tudat is elég«.”

A 444 a fentebbi történetet a június 14-i zuglói testületi ülésen elmondottak alapján írta, ahol Ghyczy Gellért, a Baptista Integrációs Központ projektvezetője is felszólalt. 

A fideszes Kovács Balázs és az MSZP-s Hevéri László György voltak az elutasítás élharcosai a témában. Szabó Rebeka alpolgármestert is idézi a 444, aki azt mondta, „múltkor elmondták, hogy ne éljenek utcán emberek, de most már látom, úgy gondolják, hogy lakásban se éljenek. Ez elég szomorú képet fest a baloldalról.”

Az Utcáról Lakásba Egyesület kérését azonban elutasították.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!