Mostantól hétvégenként nem lehet szülni Celldömölkön

2018.06.20. 18:36

Bezárják a szülészeti osztályt a hétvégékre a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház celldömölki telephelyén, mert nincs aneszteziológus. Eddig az altató szakemberek a 45 km-re lévő Szombathelyről érkeztek a kórházba, de ők is csak hétköznap. A vezetőség ezért úgy döntött, mostantól péntek délutántól hétfő reggelig Szombathelyre kell bemennie annak, aki épp szülni készül, de erre is csak egy mentőautója van a celldömölkieknek, ami 30 települést szolgál ki, írja a Zoom egy e-mail alapján, amit a kórház néhány dolgozója kapott.

A Zoom próbálta elérni az intézmény főigazgatóját, de az amint meghallotta, miért keresik, lecsapta a telefont. Egy neve elhallgatását kérő dolgozó viszont azt mondta a lapnak, hogy tavaly még volt egy aneszteziológus Celldömölkön, aki 365 napból 365 napot ügyelt, de ő azóta nyugdíjba ment. Azt egyelőre nem lehet tudni, meddig marad ez az állapot a celldömölki kórházban.

2 tbeh61ms
Fotó: markusovszky.hu

Korábban mi is írtunk arról, hogy iszonyatos hiány van az aneszteziológus szakmában, ezért pedig olyan gyorstalpaló képzések indultak, ahol másfél év alatt nevelnek ki aneszteziológiai szakápolókat, akik önállóan is végezhetnének altatást.