Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Nemzeti konzultáció indul az apákkal

2018.06.20. 06:04

A készülő nemzeti konzultációban a kormány a férfiakat is megkérdezi arról, milyen kihívásokat élnek meg az otthonteremtéskor, a munka és a család egyensúlyának kialakításakor.

- írja szerdai számában a kormányközeli Magyar Idők. Ennek oka az, hogy kevés hazai kutatás foglalkozik az apák szerepével.

A készülő nemzeti konzultációban a kormány a férfiakat is megkérdezi arról, milyen kihívásokat élnek meg az otthonteremtéskor, a munka és a család egyensúlyának kialakításakor. A válaszok a  lap szerint azután majd iránymutatásul szolgál ahhoz, érdemes-e változtatni a családtámogatási rendszeren.

A családtámogatásokkal kapcsolatban tervezett nemzeti konzultációban a családalapításról, a gyermekvállalásról, a gyermeknevelés területeiről lesz szó, a döntések előkészítésébe szeretnék bevonni az érintetteket, így a férfiakat is. Orbán Viktor rögtön az áprilisi választások után népesedési programot hirdetett az elmúlt nyolc évben - a részsikerek ellenére is - fenyegetőnek tűnő demográfiai folyamatok megállítására. Igaz, a miniszterelnök akkor még csak az anyákkal akart konzultálni:

Átfogó megállapodást szeretnék kötni a magyar nőkkel. A demográfia rajtuk áll, vagy bukik, ez az ő döntésük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?