Aliz
6 °C
14 °C

Tíz évet kapott a kendert termesztő férfi

2018.06.20. 14:09

Jogerősen tíz év fegyházbüntetést kapott jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt a Szegedi Ítélőtáblán az a táborfalvi férfi, aki háza pincéjében több száz tő indiai kendert termesztett - írja az MTI.  

A férfi 2015 júniusában két indiaikender-magot vásárolt, a felnevelt növények magjaiból pedig novemberben ültetvényt alakított ki háza melléképületének pincéjében. A rendőrség 2016 januárjában 242 tő 65-70 napos növényt, 395 gramm száraz zöld növényi levelet, valamint a termesztéshez szükséges berendezéseket foglalt le.

Az ültetvény nagysága meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, ami száz tő. A vádlott a növénytermesztéshez használt berendezéseket legalább 70 napig lopott árammal működtette, ezzel az áramszolgáltatónak legalább 420 ezer forint kárt okozott, ez azóta megtérült. 2014 közepétől 2016 januárjáig 297 gramm marihuánát értékesített.

A táblabíróság súlyosította az első fokon kiszabott hétéves büntetést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?