Olivér
4 °C
8 °C

Az MSZP összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot a magyar állampolgárságot szerző terrorista miatt

2018.06.21. 13:45 Módosítva: 2018-06-21 13:45:57

Szerdán írtuk, hogy egy ukrán származású, de magyar állampolgárságot szerző, nemzetközileg körözött, terrorista múlttal rendelkező férfira csapott le a rendőrség kedden Kassán.

Az MSZP-s Molnár Zsolt azt kéri a magyar állampolgárság kiadásában érintett hatóságoktól – a Belügyminisztériumtól, az Alkotmányvédelmi Hivataltól, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivataltól, valamint a társhatóságoktól –, hogy részletesen számoljanak be erről a botrányról a nemzetbiztonsági bizottság jövő heti ülésén.

„A Fidesz-kormány felelőtlen, csak a zsebüket néző és szavazataikat maximalizálni akaró lépéseinek itt az eredménye" – írta sajtóközleményben a politikus.

A körözött terroristát a rendőrség súlyos bűncselekmények miatt kereste, elfogását a szlovák rendőrség több részlege hetek óta készítette elő, a kijevi Interpol körözte. Állítólag rendőrségek, rendőrök elleni gránát- és gépfegyveres támadásokban vett részt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?