Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Megérkezett az országba a hideg

D  VG20180612003
2018.06.21. 21:26

Ahogy azt már megírtuk, miközben csütörtökre hőségriasztást adtak ki az ország középső részére, és egész nap igazi nyári idő volt, a hőmérséklet 30 fok fölött is járt, aközben másnapra, péntekre viszont a maximum hőmérsékletet napközben már csak 19-20 fokra teszik. 

Az előrejelzés szerint pénteken, a nap első felében borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. Délután, a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap, de összességében markáns lehűlés várható: reggel 20, délután már csak 17 fok körül alakul a hőmérséklet, írja a Köpönyeg.

Eközben az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt. Azt írják, már estétől északnyugat felől - egy északnyugat felől délkelet felé áthelyeződő hidegfront hatására - egyre több helyen valószínű zivatarok kialakulása északnyugatról délkelet felé terjedően a péntek reggeli, délelőtti órákig.

ido

Zivatarok környezetében viharos (60-75 km/) szél, helyenként intenzív csapadék és néhol jégeső (1-2 cm alatti átmérővel) kialakulhat. Néhol, nagyobb eséllyel északnyugaton az esti, késő esti, majd északon az éjféli órákban, ezt követően északkeleten, keleten, a hajnali, reggeli órákban intenzívebb zivatar is előfordulhat.

Várhatóan a péntek késő délelőtti órákban keleten is megszűnik a zivatartevékenység. A front mögött várhatóan a péntek délutáni órákig helyenként 55-65 km/h széllökések kísérhetik az északnyugati szelet.

Az Időkép radarképén követheti az országba betörő hideg mozgását.