16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Az LMP petíciót indított, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t

2018.06.21. 14:58 Módosítva: 2018.06.21. 15:12

Az LMP online petíciót indított annak érdekében, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t, jelentette be a párt országos elnökségének titkára az MTI híradása szerint.

Kanász-Nagy Máté szerint folytatódik a káosz a fővárosban, mert miközben elindultak a belvárosi lezárások, a versenyre érkező repülőgépek már elkezdtek berregni idegesítően a fejünk felett. A versenyre utalva  hozzátette, újra bebizonyosodott, hogy a kormány nem a kisemberek, hanem a nagytőke és a multik oldalán áll.

A sajtótájékoztatón részt vett Turcsán Szabolcs, a párt országos elnökségének tagja, aki felháborítóan soknak nevezte a Red Bull Air Race 1,9 milliárd forintos állami támogatását. Mindeközben a cég 13 millió forint területfoglalási díjat fizet. Szerinte az 1,9 milliárd forintos állami támogatásból közel négyezer hajléktalan számára lehetne teljes ellátást biztosítani.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy

a petícióval nem a hétvégi versenyt akadályoznák meg, hanem a jövő évit és az azt követőeket.

Azokra a felvetésekre, hogy más zajos rendezvényeket, például a Sziget Fesztivált vagy a Hungaroringen rendezett versenyeket betiltatnák-e, Turcsán Szabolcs azt felelte, hogy a Szigeten betartják a környezetvédelmi határértékeket. A Hungaroring eredetileg úgy épült, hogy ott csak évi néhány versenyt rendeznek, most viszont szinte minden hétvégén versenyek vannak, ezért felül kell vizsgálni, hogy meddig engedjük meg ezt a Hungaroringnek.

A Demokratikus Koalíció is sajtótájékoztatót tartott a Red Bull Air Race miatt, Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője azt mondta, hogy felszólítják Budapest vezetését, hogy a szervezőkkel fizettessenek fájdalomdíjat a verseny környékén élőknek. A versenyt úgy is meg lehetne rendezni, hogy a szervezők valós közterület-foglalási díjat fizetnek, de Tarlós István főpolgármester és a főváros vezetése nem a budapestieket képviselte az ügyben, ezért a céget közvetlenül kell kárpótlásra kötelezni.  • Hírek
  • Hírek