Aliz
6 °C
14 °C

Az LMP petíciót indított, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t

2018.06.21. 14:58 Módosítva: 2018-06-21 15:12:16

Az LMP online petíciót indított annak érdekében, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t, jelentette be a párt országos elnökségének titkára az MTI híradása szerint.

Kanász-Nagy Máté szerint folytatódik a káosz a fővárosban, mert miközben elindultak a belvárosi lezárások, a versenyre érkező repülőgépek már elkezdtek berregni idegesítően a fejünk felett. A versenyre utalva  hozzátette, újra bebizonyosodott, hogy a kormány nem a kisemberek, hanem a nagytőke és a multik oldalán áll.

A sajtótájékoztatón részt vett Turcsán Szabolcs, a párt országos elnökségének tagja, aki felháborítóan soknak nevezte a Red Bull Air Race 1,9 milliárd forintos állami támogatását. Mindeközben a cég 13 millió forint területfoglalási díjat fizet. Szerinte az 1,9 milliárd forintos állami támogatásból közel négyezer hajléktalan számára lehetne teljes ellátást biztosítani.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy

a petícióval nem a hétvégi versenyt akadályoznák meg, hanem a jövő évit és az azt követőeket.

Azokra a felvetésekre, hogy más zajos rendezvényeket, például a Sziget Fesztivált vagy a Hungaroringen rendezett versenyeket betiltatnák-e, Turcsán Szabolcs azt felelte, hogy a Szigeten betartják a környezetvédelmi határértékeket. A Hungaroring eredetileg úgy épült, hogy ott csak évi néhány versenyt rendeznek, most viszont szinte minden hétvégén versenyek vannak, ezért felül kell vizsgálni, hogy meddig engedjük meg ezt a Hungaroringnek.

A Demokratikus Koalíció is sajtótájékoztatót tartott a Red Bull Air Race miatt, Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője azt mondta, hogy felszólítják Budapest vezetését, hogy a szervezőkkel fizettessenek fájdalomdíjat a verseny környékén élőknek. A versenyt úgy is meg lehetne rendezni, hogy a szervezők valós közterület-foglalási díjat fizetnek, de Tarlós István főpolgármester és a főváros vezetése nem a budapestieket képviselte az ügyben, ezért a céget közvetlenül kell kárpótlásra kötelezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?