Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

1,6 milliárdot csaltak a csúcsarannyal hitegető nyíregyházi csalók

2018.06.22. 21:39

Jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken egy a férfit és egy nőt, akik csúcsarany hozamának ígéretével 662 sértettől 1,6 milliárd forintot csalt ki - írja az MTI. Másodfokon az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva csalás miatt az elsőrendű vádlott hét, a másodrendű öt év börtönt kapott.

Az elsőrendű vádlott Nyíregyházán 2013-ban megalapította a Goldway Kft.-t, és azt a látszatot keltette, hogy a cége befektetőinek nevére nagy tisztaságú, úgynevezett csúcsaranyat vásárol, pár hónapos futamidő után pedig kimagasló hozamot fizet befektetőinek. A vádlott azonban nem végzett tényleges pénzügyi tevékenységet, hanem az üzletkötőin keresztül a társaságba belépő új emberek által befizetett összegből fizette ki a hozamokat.

Demcsák Miklós rendőr-alezredes az ügy 18 ezer oldalra rúgó iratanyagával
Demcsák Miklós rendőr-alezredes az ügy 18 ezer oldalra rúgó iratanyagával
Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu/Zsaru Magazin

A másodrendű vádlott az üzletkötőktől átvett, a befektetők által befizetett pénzeket kezelte, és nyilvántartotta. A befektetők bizalmának elnyeréséért bérelt irodákban, luxus körülmények között fogadták új ügyfeleiket, társaságukat jól jövedelmező, megbízható, elit cégként tüntették fel.

A nyomozás során a cégvezető B. Norbert és adminisztrátora, B. Brigitta nevéhez köthető bankszámlákat több tízmillió forinttal zárolták, és nagy értékű vagyontárgyakat is lefoglaltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?