Aliz
6 °C
14 °C

Fidesz-aktivista az egyik jelölt a miskolci időközin

2018.06.22. 07:18

 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy új szintre lép a választói akarat befolyásolása a miskolci időközi választáson. Július 15-én azért tartanak időközit egy miskolci választókerületben, mert az eddigi képviselő, a fideszes Hubay György parlamenti képviselő lett. Itt indul jelöltként a Rokker Zsolttiként ismert előadóművész, a 42 éves Erdei Sándor, aki mögé beállt a teljes ellenzék az MSZP-től a DK-n és az LMP-n át a Jobbikig. 

A fideszes jelölt mellett pedig két jelölt is bejelentkezett. Az egyiknek konkrétan pont ugyanaz a neve, mint az összellenzéki jelöltnek, tehát Erdei Sándor. A szavazólapon annyi lesz a különbség köztük, hogy más születési dátum lesz a nevük mögött. A másik eddig ismeretlen jelölt neve pedig Molnár Zsolt, ami pedig, ahogy korábban írtuk azért lehet zavaró esetleg néhány választónak, mivel az előadőművész Erdeit a Rokker Zsoltti szerepe miatt mindenki Zsoltiként ismeri.

Ahogy látszik, mindkét jelölt indulása a Fidesznek lehet jó, bármennyi hibásan behúzott szavazattal beljebb vannak, de a két jelöltet a Fideszhez kötni nem lehetett. Eddig. Bár az egyikük, a névrokon Erdei bujkál a sajtó elől, hiába kerestük mi is telefonon, azt nem veszi fel, SMS-re nem válaszol, és a Hvg.hu-t is elhajtotta, akik személyesen is próbálták megkérdezni, ki ő, miért indul, hogy kampányol stb., de a másik jelöltet végül megtalálták Facebookon.

És mint a Hvg.hu pénteki cikkéből kiderül, egy Fidesz-aktivistáról van szó. "A 2018-as választási kampányban például a másik Miskolci körzet fideszes jelöltjének, Csöbör Katalinnak segédkezett: számtalan fotót is megosztott a politikus választás előtti rendezvényeiről, eligazításairól, a szórólapjáról, illetve április 8-i győzelem utáni eredményértékelőjéről és az aktivistáknak kiosztott köszönőlevélről" - írja a lap a fiatal jelöltről.

De Molnárnak azzal a fideszes Hubay Györggyel is van közös fotója, aki most jutott be képviselőnek a parlamentbe, és aki azt mondta a lapnak, hogy nem ismeri ezeket a névrokon-jelölteket.

Molnár Zsolt és Hubay György
Molnár Zsolt és Hubay György
Fotó: Facebook

„A fiatalembert közelebbi szálak fűzik a fotók szerint lakhelye, Onga (hivatalosan a szerencsi választókörzet) fideszes képviselőjéhez, Koncz Ferenchez is, többször látható a politikus és szűkebb családja körében és gyakran osztja meg fényképeit is, de Kubatov Gáborral, a Fidesz pártigazgatójával is van közös kép az archívumában, egy komplexebb kereséssel pedig az kiderült, hogy tagja a KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ongai szervezetének is" - zárja cikkét a Hvg.hu.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?