2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Az LMP feljelenti a Red Bull Air Race miatt a fővárosi vezetést

lmp
2018.06.23. 17:16

Az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a Red Bull Air Race nevű versenyre, a területért viszont csak 13 millió forintos területhasználati díjat fizet a cég, az LMP álláspontja szerint ez hűtlen kezelést, ezért a párt feljelentést tesz a főváros vezetése ellen - közölték. 

Az LMP szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy állami közpénz-támogatás mellett, fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, ami több napra megkeseríti a budapestiek életét, megnehezíti a fővárosi közlekedést. A párt online petíciót a Helyiugyek.hu-n, hogy tiltsák ki a Belvárosból a Red Bull Air Race-t.

Az LMP  szerint a főváros vezetése ténylegesen, pénzügyileg is megkárosítja az adófizetőket, ezért tesz feljelentést, egyben felszólítja Tarlós István főpolgármestert, hogy intézkedjen, hogy a Red Bull Air Race-t a jövőben ne a Belvárosban rendezzék meg. 

(Borítókép: A francia Nicolas Ivanoff repül Edge 540 V2 típusú repülõgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án. MTI / Máthé Zoltán)