Aliz
6 °C
14 °C

Az LMP feljelenti a Red Bull Air Race miatt a fővárosi vezetést

lmp
2018.06.23. 17:16

Az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a Red Bull Air Race nevű versenyre, a területért viszont csak 13 millió forintos területhasználati díjat fizet a cég, az LMP álláspontja szerint ez hűtlen kezelést, ezért a párt feljelentést tesz a főváros vezetése ellen - közölték. 

Az LMP szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy állami közpénz-támogatás mellett, fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, ami több napra megkeseríti a budapestiek életét, megnehezíti a fővárosi közlekedést. A párt online petíciót a Helyiugyek.hu-n, hogy tiltsák ki a Belvárosból a Red Bull Air Race-t.

Az LMP  szerint a főváros vezetése ténylegesen, pénzügyileg is megkárosítja az adófizetőket, ezért tesz feljelentést, egyben felszólítja Tarlós István főpolgármestert, hogy intézkedjen, hogy a Red Bull Air Race-t a jövőben ne a Belvárosban rendezzék meg. 

(Borítókép: A francia Nicolas Ivanoff repül Edge 540 V2 típusú repülõgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án. MTI / Máthé Zoltán)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?