Szilvia
5 °C
16 °C

Medve úszkált a Holt-Tiszában Szolnoknál

2018.06.24. 11:58 Módosítva: 2018-06-24 19:38:34

Miután keresztülsétált egy medve az országon, és visszavitték a szlovák határhoz, majd megszabadulva a nyomkövetőjétől eltűnt, újabb medve tűnt fel Borsodban. Ez legalább 50 kilogrammal nehezebb, és egy boccsal jön megy Miskolc környékén. Legutóbb Füzesabonynál járt már a medve.

A szakértők, és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai többször, és folyamatosan kéri az emberektől, hogy ne menjenek keresni, fotózni a medvét, legjobb, ha békén hagyják. Kedves, békés állat, nem érdemes ingerelni. Hogy mennyire nyugodalmas, amikor éppen nem egy kétsávos úton kell futnia az autók elől, arról ebben a cikkünkben közöltünk cseresznyézős videót.

Most pedig Szolnoknál, a Holt-Tiszában vélték felfedezni, ahogy a vízben úszkál a medve. Vagy egy medve. Vagy nem is medve: a feltöltött fotók és videó alatt többen is azt írják, lehet, hogy inkább nagytestű kutya. Nézze meg a videót, majd alatta szavazzon!

Vegyünk egy nagy levegőt, mit látunk ezen a videón?

Ki, vagy mi úszik a vízben?

  • 9087
    Soros György
  • 4884
    egy medve
  • 4343
    egy kutya

UPDATE: A cikk megjelenése után a videó a Hortobágyi Nemzeti Park megerősítette, hogy valóban medve látható a videón.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?