Jolán
2 °C
4 °C

Burány Sándor ittasan vezetett

2018.06.25. 08:28 Módosítva: 2018-06-25 10:33:39

Ittas vezetésen érték  Burány Sándor  parlamenti képviselőt idén január 19-én, derül ki a Legfőbb Ügyészség  közleményéből. Ezért kezdeményezik a mentelmi jogának felfüggesztését. 

Burány Sándor autóját a főváros IX. kerületében, a Határ úton állították meg a rendőrök. A szonda elszíneződött, „enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot” állapítottak meg nála. A képviselő elismerte, hogy ivott, mielőtt a kocsiba ült volna.

Cikkünk megjelenése után Burány Sándor a Facebookon reagált az ügyészség közleményére. Azt írta, hogy „szerettei társaságában sört fogyasztott”, majd elkövette élete egyik legnagyobb hibáját, amit őszintén sajnál, és vállalja a felelősséget.

Ilyenkor az az eljárás, hogy a legfőbb ügyész kéri az Országgyűlés elnökét, tegyen indítványt a mentelmi jog felfüggesztésére. Ha a parlament ezt elfogadja, a képviselőt gyanúsítottként hallgathatják ki.

Burány Sándor 1994 óta parlamenti képviselő. A Medgyessy-kormányban politikai államtitkár és miniszter is volt, később a Bajnai-kormányban is fontos tisztségeket töltött be.

Az idei választások után átült  a Párbeszéd frakciójába, de továbbra is az MSZP tagja maradt. 

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

Ne maradjon le a rendőrségi hírekről sem

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?