Tarlós: Amíg én vagyok a főpolgármester, nem lesz több Air Race a belvárosban

2018.06.25. 09:19 Módosítva: 2018.06.25. 12:16

Frissítés: Tarlós István az Indexnek már arról beszélt, hogy csak akkor vétózza meg az Air Race-t, ha olyan körülményekkel szervezik meg jövőre, mint idén. A friss cikket itt lehet elolvasni.

Az MTI azt írta, hogy Tarlós István főpolgármester elnézést kér a budapestiektől a hétvégi műrepülőverseny okozta kellemetlenségek miatt, és bejelentette:

amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny a belvárosban.

Tarlós az M1 csatorna hétfő reggeli műsorában kiemelte: ami Budapesten történik a főpolgármestersége alatt, azért neki kell vállalnia a felelősséget. Hozzátette: „elég botrány és zűrzavar" volt az elmúlt napokban a fővárosban a műrepülőverseny alatt a zajszennyezés és a forgalmi korlátozások miatt, ezért elnézést kér a fővárosiaktól. Leszögezte: amíg ő a főpolgármester, addig „ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban", olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy „akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni".

VROOOM, VROOOM

Múlt héten az LMP hűtlen kezelésért feljelentette a fővárosi vezetést a Red Bull Air Race miatt, mivel az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a versenyre, a területért viszont csak 13 millió forintos területhasználati díjat fizet a cég. Az LMP szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy állami közpénztámogatás mellett, fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, ami több napra megkeseríti a budapestiek életét, megnehezíti a fővárosi közlekedést. A párt aláírásokat is gyűjt, hogy kitiltsák a belvárosból a versenyt.

Azt, hogy mi ez az egész Air Race – mik a verseny szabályai, hogyan alakult ki –, ebben a cikkben mutattuk be.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.