Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Tarlós: Amíg én vagyok a főpolgármester, nem lesz több Air Race a belvárosban

2018.06.25. 09:19 Módosítva: 2018-06-25 12:16:01

Frissítés: Tarlós István az Indexnek már arról beszélt, hogy csak akkor vétózza meg az Air Race-t, ha olyan körülményekkel szervezik meg jövőre, mint idén. A friss cikket itt lehet elolvasni.

Az MTI azt írta, hogy Tarlós István főpolgármester elnézést kér a budapestiektől a hétvégi műrepülőverseny okozta kellemetlenségek miatt, és bejelentette:

amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny a belvárosban.

Tarlós az M1 csatorna hétfő reggeli műsorában kiemelte: ami Budapesten történik a főpolgármestersége alatt, azért neki kell vállalnia a felelősséget. Hozzátette: „elég botrány és zűrzavar" volt az elmúlt napokban a fővárosban a műrepülőverseny alatt a zajszennyezés és a forgalmi korlátozások miatt, ezért elnézést kér a fővárosiaktól. Leszögezte: amíg ő a főpolgármester, addig „ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban", olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy „akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni".

VROOOM, VROOOM

Múlt héten az LMP hűtlen kezelésért feljelentette a fővárosi vezetést a Red Bull Air Race miatt, mivel az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a versenyre, a területért viszont csak 13 millió forintos területhasználati díjat fizet a cég. Az LMP szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy állami közpénztámogatás mellett, fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, ami több napra megkeseríti a budapestiek életét, megnehezíti a fővárosi közlekedést. A párt aláírásokat is gyűjt, hogy kitiltsák a belvárosból a versenyt.

Azt, hogy mi ez az egész Air Race – mik a verseny szabályai, hogyan alakult ki –, ebben a cikkben mutattuk be.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?