Vége a magasles körüli pucérkodásnak

2018.06.25. 13:49 Módosítva: 2018.06.25. 15:09
Előreláthatólag nem lesz több meztelenkedés a magaslesen és a magasles körül, mert a vitás felek megegyeztek, írta lapunknak a Czóbel Múzeum vezetése. A múzeum és a szomszédok azon kaptak össze, hogy az udvaron felállított installációból a látogatók szinte beleláttak a szomszéd társasház lakóinak szájába.

Mint arról beszámoltunk, az intim szférába hatoló magaslesre válaszul a szomszédok transzparenst feszítettek ki a tetőre. Sőt - a múzeumlátogatók nagy vigasságára - az egyik lakó tiltakozásképpen kifeküdt ádámkosztümben az erkélyre. 

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

Mint a szentendrei művészet barátja és ismerője, és művészetelméleti írásokat kedvvel olvasó városlakó úgy érzem, hogy léptékhelyes és arányos, békés, performatív védekezési formát választottam a Múzeum arrogáns és tolakodó fellépésével szemben. Ezért mutattam fel a maga kikezdhetőségében pőreségem és ezért választottam a fügefalevelet, mint a művész kánon nyelvezetében ismert elemet, a bűnbeesés, az intimitás és tabu réges-régi szimbólumát…

– magyarázta a pőre választ lapunknak a szomszéd.

A múzeum se késlekedett a kiváló marketingértékkel bíró kontrával: az egyik munkatársnő - a művészeti dialógus jegyében - meztelenül felsétált a múzeum udvarán installációként felállított magaslesre.

A testek jó kedélyű csatája közben a háttérben komoly vita zajlott, aminek az eredményeképpen megegyezés született:

Mátrai Erik Kilátás című magasles projektje a Czóbel Múzeum udvarán ezután csak korlátozottan, egészen pontosan minden nap 14.00-18.00 óráig látogatható. A magaslesre felmászó látogatóknak tilos lesz a fotózás is.

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.