Olivér
4 °C
8 °C

Vége a magasles körüli pucérkodásnak

2018.06.25. 13:49 Módosítva: 2018-06-25 15:09:20
Előreláthatólag nem lesz több meztelenkedés a magaslesen és a magasles körül, mert a vitás felek megegyeztek, írta lapunknak a Czóbel Múzeum vezetése. A múzeum és a szomszédok azon kaptak össze, hogy az udvaron felállított installációból a látogatók szinte beleláttak a szomszéd társasház lakóinak szájába.

Mint arról beszámoltunk, az intim szférába hatoló magaslesre válaszul a szomszédok transzparenst feszítettek ki a tetőre. Sőt - a múzeumlátogatók nagy vigasságára - az egyik lakó tiltakozásképpen kifeküdt ádámkosztümben az erkélyre. 

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

Mint a szentendrei művészet barátja és ismerője, és művészetelméleti írásokat kedvvel olvasó városlakó úgy érzem, hogy léptékhelyes és arányos, békés, performatív védekezési formát választottam a Múzeum arrogáns és tolakodó fellépésével szemben. Ezért mutattam fel a maga kikezdhetőségében pőreségem és ezért választottam a fügefalevelet, mint a művész kánon nyelvezetében ismert elemet, a bűnbeesés, az intimitás és tabu réges-régi szimbólumát…

– magyarázta a pőre választ lapunknak a szomszéd.

A múzeum se késlekedett a kiváló marketingértékkel bíró kontrával: az egyik munkatársnő - a művészeti dialógus jegyében - meztelenül felsétált a múzeum udvarán installációként felállított magaslesre.

A testek jó kedélyű csatája közben a háttérben komoly vita zajlott, aminek az eredményeképpen megegyezés született:

Mátrai Erik Kilátás című magasles projektje a Czóbel Múzeum udvarán ezután csak korlátozottan, egészen pontosan minden nap 14.00-18.00 óráig látogatható. A magaslesre felmászó látogatóknak tilos lesz a fotózás is.

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?