Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Lefestették a Banksy-stílusú orbános graffitit

2018.06.26. 13:47 Módosítva: 2018-06-26 14:32:45
Ennyi volt, ma 12:40-kor átfestette egy jó munkásember. RIP – jelentette olvasónk a Dob utcából.

Azt, hogy ki festette le, és miért, egyelőre nem tudni. A nap kapcsolódó javaslata pedig Sajó kolléga fejéből pattant ki: ezzel egyértelmű lett, hogy minden kátyúhoz, rothadó kórházi ágyhoz és lepusztult buszmegállóhoz fel kell festeni egy Orbán-fejet, és pikk-pakk felújítják.

Húzogassa a képen a vonalat, hogy lássa, milyen volt és milyen lett a fal:

Mint arról beszámoltunk, új graffiti jelent meg a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán. Az alkotás Orbán Viktort ábrázolta, amint a gyerekek kedvencén, Thomas gőzmozdonyon utazik, olyan pózban, ahogyan a gyerekek ülnek a kismotoron, utalva a miniszerelnök egyik játékszerére, a felcsúti kisvasútra. Az orbános graffitit csak még különlegesebbé tette a Banksy-aláírás, ami azt sejtette, hogy a híres graffitiművész Budapesten járhatott. Később egyébként egy olvasónk és mi is rákérdeztünk Banksy hivatalos emailcímén, hogy eredeti alkotásról van-e szó. A válasz annyi volt: 

This is not by Banksy. It is the work of an imposter. 

Azaz: ez nem Banksy műve, hanem egy szélhámosé. A rajz egyébként Bansky hivatalos Instagram-oldalán sem szerepelt. Azóta ki is derült a turpisság: az ál-Banksy-graffiti a Magyar Kétfarkú Kutya Párt munkája volt. Facebook-oldalukon részletes képsorozatban számoltak be arról, hogyan készült az kisvonatos alkotás. Úgy tűnik, egy eldugott házfalon próbafújást is végeztek.

Alább kommentelheti, lájkolhatja a cikket:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?