Szilvia
5 °C
16 °C

Ha kell, változtatnak a Stop Soroson

stopp2
2018.06.26. 20:30

„Tanulmányozni fogja a kormány a Velencei Bizottság frissen nyilvánosságra hozott állásfoglalását a Stop Soros törvénycsomaggal kapcsolatban, és ha az tartalmaz olyan javaslatokat, melyeket fel lehet használni a jogszabály-alkotás során, akkor ezt megteszi” – mondta az MTI-nek az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke.

Németh Zsolt az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülése után elmondta, hogy az illegális bevándorlás kérdése kiemelt téma a napirenden a héten Strasbourgban.

Felszólalásában jelezte, hogy a Stop Soros törvénycsomag rendelkezései nem a humanitárius tevékenység ellen irányulnak, csak szeretnék megakadályozni, hogy egyes szervezetek vagy egyének ennek álcája mögött elősegítsék az illegális migrációt.

Mint mondta, fontosnak tartotta kiemelni a vitában, hogy van megoldás, Magyarország létrehozta azt a büntetőjogi tényállást, amely az illegális migráció elősegítése nevet viseli.

Remény van arra, hogy Európában vita kezdődik arról, hogy ez az eszköz mennyire tehető általánossá

– mondta.

Németh Zsolt arról is beszámolt, hogy szerdán Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével együtt találkozik a Velencei Bizottság elnökével, Gianni Buquicchióval, akivel áttekintik, hol tart Ukrajna az oktatási törvénnyel kapcsolatos bizottsági véleményben foglaltak megvalósításában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?