Ha kell, változtatnak a Stop Soroson

stopp2
2018.06.26. 20:30

„Tanulmányozni fogja a kormány a Velencei Bizottság frissen nyilvánosságra hozott állásfoglalását a Stop Soros törvénycsomaggal kapcsolatban, és ha az tartalmaz olyan javaslatokat, melyeket fel lehet használni a jogszabály-alkotás során, akkor ezt megteszi” – mondta az MTI-nek az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke.

Németh Zsolt az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülése után elmondta, hogy az illegális bevándorlás kérdése kiemelt téma a napirenden a héten Strasbourgban.

Felszólalásában jelezte, hogy a Stop Soros törvénycsomag rendelkezései nem a humanitárius tevékenység ellen irányulnak, csak szeretnék megakadályozni, hogy egyes szervezetek vagy egyének ennek álcája mögött elősegítsék az illegális migrációt.

Mint mondta, fontosnak tartotta kiemelni a vitában, hogy van megoldás, Magyarország létrehozta azt a büntetőjogi tényállást, amely az illegális migráció elősegítése nevet viseli.

Remény van arra, hogy Európában vita kezdődik arról, hogy ez az eszköz mennyire tehető általánossá

– mondta.

Németh Zsolt arról is beszámolt, hogy szerdán Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével együtt találkozik a Velencei Bizottság elnökével, Gianni Buquicchióval, akivel áttekintik, hol tart Ukrajna az oktatási törvénnyel kapcsolatos bizottsági véleményben foglaltak megvalósításában.