Máté, Mirella
4 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Felakasztott dögökkel szekírozta szomszédját

2018.06.27. 10:21

A Pápai Járási Ügyészség többrendbeli állatkínzás, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 22 éves pápai férfival szemben, aki azért, hogy a haragosát bosszantsa, annak legelőjén részben már elpusztult, részben általa elpusztított állatok tetemeit helyezte el, áll az ügyészség közleményében.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető régebb óta rossz viszonyban állt a lakóhelyének közelében lovardát üzemeltető sértettel, s hogy a férfinak kellemetlenséget okozzon, 2017-ben, a tél végén egy elpusztult eb nyakára drótot tekert, majd a tetemet a lovardához tartozó legelő végébe, jól látható helyre dobta. Ugyanebben az időszakban egy másik, ismeretlen okból elpusztult kutya tetemét is a legelő végében helyezte el.

A vádlott 2017 márciusában élve fogó csapdát helyezett ki az udvarukban, mellyel áprilisban két macskát, júliusban egy macskát, majd egy rókát, végül augusztus első napjaiban ismét egy rókát fogott. 

Az elkövető mindegyik állatot légpuskával fejbe lőtte, majd az így elpusztult macskák tetemét madzaggal a sértett legelőjén lévő fákra akasztotta. Az elpusztult macskákat mindkét esetben a lovardába járó gyerekek vették észre, s figyelmeztették a sértettet. 

Az elpusztított rókákat a vádlott – annak érdekében, hogy kutyatetemnek tűnjenek – megcsonkította, és zsákba helyezve a sértett legelője melletti fák alá tette. Az elpusztult állatokat ezekben az esetekben a sértett találta meg, aki azokat valóban kutyának vélte. 

A vádlott a fentieken túl 2017 nyarán több alkalommal meggyújtotta az útmenti bokros növényzetet, melyről a tűz a sértett legelőjére is átterjedt. A szénának szánt füves terület leégése miatt cselekményével a sértettnek mintegy 25 000 forintos kárt okozott.